Gorghiu a ”găsit” deja vinovatul în cazul în care PNL va pierde alegerile: ”El poartă întreaga responsabilitate”

Gorghiu a ''găsit'' deja vinovatul în cazul în care PNL va pierde alegerile: ''El poartă întreaga responsabilitate''
Publicat: 31/05/2016, 10:05

”M-am dus ieri la sediul USB pentru a încerca, încă o dată, să-l conving pe candidatul lor de necesitatea ca, în urma unui sondaj – de orice tip, realizat de oricine – candidatul mai slab clasat să se retragă din cursa pentru București. Am fost însoțită de un coleg și de un sociolog, care ar fi urmat să fie reprezentantul nostru la efectuarea sondajului, dacă se agrea soluția politică. Ne-am întâlnit cu Nicușor Dan, cu un sociolog care ar fi reprezentat USB în realizarea sondajului și un membru din staff-ul electoral al candidatului. Am purtat toate aceste discuții pentru că am sperat, până în ultima clipă, că rațiunea și interesul bucureștenilor vor învinge. Părerea lor a fost că electoratul pe care îl reprezintă nu ar înțelege o eventuală retragere a lui Nicușor Dan, chiar și clasat în urma lui Cătălin Predoiu. Din păcate, nu am reușit să îi convingem de contrariu”, a scris Alina Gorghiu marți dimineața pe Facebook.

Ea susține că din acest moment Nicușor Dan poartă responsabilitatea pentru un eventual eșec în fața PSD.

”Din acest moment, USB și candidatul lor poartă întreaga responsabilitate pentru divizarea voturilor anti-PSD. Nu înțeleg de ce își doresc atât de mult locul trei dar, de astăzi înainte, ne vom lupta doar noi pentru un București care să nu devină o anexă a comunelor limitrofe din județul Ilfov”, a concluzionat copreședintele PNL.

Candidatul USB la Primăria Generală a Capitalei, Nicușor Dan, a explicat luni seara că liberalii au condiționat realizarea sondajului de opinie de promisiunea sa că se va retrage în cazul în care este mai slab plasat în opțiunile electoratului, precizând că alegătorii săi s-ar simți trădați de o alianță cu PNL.

„Din partea PNL au fost dna Gorghiu și Dan Montreanu și un sociolog. Din partea noastră am fost eu, șeful meu de campanie și un sociolog. Noi am insistat să facem acest sondaj tocmai pentru ca oamenii care nu sunt hotărâți să vadă cine stă mai bine și cum se transferă și cum se face acest transfer de voturi, ca oamenii, bucureștenii să vadă cine are cele mai mari șanse să o bată pe dna Firea în București. Ei au spus că nu fac niciun sondaj dacă eu nu promit că, în cazul în care stau mai slab, mă retrag”, a declarat Nicușor Dan, la Realitatea TV.

Liderul USB a mai spus că, în timpul discuțiilor avute cu liberalii în trecut, au fost tatonări pentru o eventuală înscriere a sa în PNL.”Au avut loc sugestii de acest tip în urmă cu câteva luni, în urmă cu o lună, însă, repet, acel electorat care mă votează nu vrea în momentul de față o alianță cu PNL. Adică oamenii ăștia s-ar simți trădați”, a mai spus Nicușor Dan

El a mai spus că, oricum, USB va comanda un sondaj de opinie.

„Noi o să continuăm să face lucrul acesta pentru acei oameni care ar vota orice, numai nu PSD. Am găsit o casă internațională de sondaj. Sondajul o să-l facem luni, marți, miercuri, astfel încât să-l prezentăm joi să ieșim cu niște rezultate explicite”, a precizat Dan.

Nicușor Dan a mai spus că nu va fi importantă doar intenția de vot, ci și modalitatea de transfer a voturilor între cei doi candidați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase