Grindeanu a promis că o sună pe Firea: Nu am orgolii

Grindeanu a promis că o sună pe Firea: Nu am orgolii
Publicat: 09/06/2017, 01:22

„Apropo de orgolii, nu am niciun fel de orgolii, dar că nu vreau decât să urmez ce ne-a cerut președintele partidului, Liviu Dragnea, public, ca de la aceste discuții să ne abținem. O s-o sun, că nu am niciun fel de orgoliu. s-o sun pe dna primar general, o respect, nu am niciun fel de problemă, Mă interesează să se rezolve aceste probleme pentru București și pentru bucureșteni și nu numai”, a declarat Sorin Grindeanu la România TV.

El a ținut să menționeze că vorbește în fiecare zi cu foarte mulți primari, cu foarte mulți președinți de consilii județene și parlamentari.

„Am acest contact zilnic cu foarte mulți aleși locali din țara noastră. Provin din administrația locală și știu problemele cu care se confruntă cei din administrația locală. Discut cu primari sau președinți de consilii județene care nu neapărat sunt membri de partid. Sigur că am o deschidere mult mai mare față de co,egii mei de partid, deschidere la nivel de dialog, nu de a rezolva unele sau altele. Dar niciunul dintre acești colegi nu au ales să-mi transmită eventualele probleme prin intermediul televizorului, pentru că au înțeles că ușa mea e deschisă pentrui toată lumea, inclusiov pentru doamna Firea. Bucureștiul e foarte important pentru România, de aceea cred că e mai constructiv să discutăm așezat decât la televizor”, a adăugat premierul.

El a mai spus că doi dintre miniștri, cel al Transporturilor și cel al Energiei, Răzvan Cuc și Toma Petcu, au discutat în mai multe rânduri cu reprezentanții Primăriei Generale a Capitalei.

„I-am cerut ministrul Transporturilor, care a avut discuții și în trecut cu administrația Primăriei Capitalei să îmi prezinte punctele tari și punctele slabe în eventualul transfer al centurii Bucureștiului către administrația Primăriei Generale. Pe mine și cred că și pe dvs puțin ne interesează unde e – la Ministerul Transporturilor sau la Primărie, ci să se facă. Dacă din acest punct de vedere reiese că tot ceea ce au făcut în ultimele 2-3 luni – în acest moment centura a intrat în linia dreaptă, s-a ridicat pe SEAP, este în licitație, un pas extrem de important. Dacă această schimbare de administrator va îngreuna acest proces care duce la execuțiee, să știți că nu noi fi de acord. Dacă va simplifica lucrurile, sunt de acord. Nu pot să nu spun că în aceste luni s-au făcut pași importanți. Până luni dl Cuc îmi va prezenta analiza cu puncte tari și puncte slabe”, a precizat Grindeanu.

El a mai spus că a discutat cu ministrul Toma Petcu, care i-a spus că a discutat cu reprezentanții Primăriei în mai multe rânduri și că au ajuns la un punct de vedere comun referitor la ELCEN-RADET.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că nu a discutat cu premierul Sorin Grindeanu despre problemele ridicate în relația Primăria Capitalei- Executiv, precizând totodată că ea a fost aleasă de bucureșteni în timp ce liderul de la Palatul Victoria a fost învestit.

„Domnul prim.ministru nu m-a căutat. Îmi pare foarte rău că nu a dat niciun mesaj pentru bucureșteni, câtă vreme am ridicat câteva dintre problemele și obstacolele în relația Primăria Generală-primării de sectoare-câteva ministere. (…) Eu am fost aleasă de bucureșteni, domnul Grindeanu a fost învestit de către Partidul Social Democrat și coaliția PSD-ALDE să ocupe această funcție, nu a fost ales de toată lumea să fie prim-ministru și cred că românii din București meritau un mesaj din partea domniei sale. În loc de acest mesaj de susținere a problemelor Capitalei, în loc de acest mesaj de susținere a problemelor Capitalei și de încercare de rezolvare a acestora, a trasmis faptul că e membru de partid de peste 20 de ani, ceea ce e îmbucurător, nu ne batem în carnete de membru de partid, chiar dacă eu sunt un membru mai noi, ci în realizări pentru cetățeni”, a declarat primarul general al Capitalei, la Digi 24.

Întrebată dacă se ia în calcul în PSD înlocuirea premierului Sorin Grindeanu, Gabriela Firea a răspuns: „În PSD și coaliția PSD-ALDE se vorbește foarte serios despre analiza care se realizează, acest grup de lucru e condus de Tăriceanu și Dragnea, iar rezultatul și raportul acestei analize va fi prezentat în circa două săptămâni de cei doi președinți. Eu nu am solicitat niciodată demisia sau demiterea Cabinetului, remanierea sau demiterea premierului. Am solicitat schimbarea modului de lucru și un respect mai mare față de bucureșteni și de Primăria Capitalei și cele de sector”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani