Grindeanu despre revenirea în PSD: Inima mea rămâne aproape de PSD și atunci chiar va fi o alegere simplă și mă voi reîntoarce

Grindeanu despre revenirea în PSD: Inima mea rămâne aproape de PSD și atunci chiar va fi o alegere simplă și mă voi reîntoarce
Publicat: 26/12/2019, 20:50

„Eu de doi ani și jumătate nu am mai fost în sediul PSD Timiș. Pe mine m-a onorat invitația lor. M-am dus și pentru a îmi arăta mulțumirea mea pentru oamenii care au fost alături de mine acum doi ani și jumătate. PSD Timiș, acum doi ani și jumătate, a fost probabil prima organizație care a tras un semnal de alarmă și a spus că PSD ar trebui să se reîntoarcă la o cale corectă, că PSD poate și-a uitat menirea și că ar trebui respectată democrația internă de partid. Probabil că asta au vrut și astăzi să îmi transmită foștii mei colegi. Am fost destul de emoționat. Aș face o recomandare conducerii centrale a partidului. Să țină cont de organizația din Timiș pentru că este o filială cu personalitate și care a avut tăria să spună «stop». Era timpul să se spună «stop» și poate că istoria era cu totul alta astăzi”, a afirmat Sorin Grideanu, joi pentru Mediafax.

Acesta a precizat că funcția de conducere a ANCOM nu îi permite să fie membru de partid.

„Eu sunt în acest moment președinte la ANCOM. Asta nu îmi dă dreptul să fiu membru de partid. Ar fi o incompatibilitate. Îmi place mult ceea ce fac acolo. Am reușit, împreună cu colegii de acolo, să stabilizăm un pic această Autoritate”, a completat Grideanu.

Întrebat dacă este o variantă renunțarea la șefia ANCOM în favoarea unei reînscrieri în PSD și ulterior a unei candidaturi la Congresul din februarie, el a spus că se va gândi la această opțiune. Fostul premier a adăugat că, din experiența sa, funcțiile sunt trecătoare.

„O să mă gândesc foarte serios în aceste zile de sărbători. Le-am spus și foștilor mei colegi în lasă că, din perspectiva mea, Congresul din februarie nu ar trebui să fie despre cine, ci ar trebui să fie despre ce vrea să facă PSD. Cum să ajungă să se reconecteze cu membri de partid, să se reapropie de cetățeni, să repună în funcțiune ceea ce de fapt a dat forța PSD-ului în 30 de ani și anume acea armată nevăzută de simplii membri. Dincolo de orice, am văzut văzut multe și am fost în multe funcții. Funcțiile sunt trecătoare. Dacă aș face acest pas, cea mai importantă calitate pe care aș avea-o ar fi cea de membru. Prin toate experiențele prin care am trecut, cel puțin în ultimii ani, chiar realizez că aceste funcții sunt trecătoare”, a explicat Sorin Grindeanu.

Chestionat de Mediafax cum comentează intenția lui Marcel Ciolacu de a candida la șefia PSD și a Gabrielei Firea la cea de președinte executiv al PSD, actualul șef al ANCOM a ținut să mulțumească conducerii interimare a partidului pentru repetatele invitații de a reveni în echipa formațiunii.

„Țin să le mulțumesc celor din conducerea interimară pentru repetatele invitații de a reveni în echipă. Atât domnul Ciolacu, cât și domnul Stănescu mi-au tot adresa mie și altor foști colegi invitația de a reveni. E un pas pe care, dacă o să îl fac, o să vreau să îl fac știind foarte bine încotro se îndreaptă PSD și asta înseamnă inclusiv ce spuneam mai devreme. Să mă uit foarte atent ce va însemna acest Congres, despre ce va fi vorba în acest Congres dincolo de competiții, mi se par mai puțin importante, și direcția pe care o apucă PSD”, a subliniat Grindeanu.

El a adăugat că PSD „trebuie să redevină acel motor care a fost”.

„Motorul care a dus la integrarea Românie în NATO, în UE și care a făcut foarte multe lucruri bune. PSD trebuie să își dea seama de ce înseamnă social-democrație modernă, europeană, trebuie să se reconecteze la aceste valori europene, trebuie să își redeschidă porțile. Toate aceste lucruri nu pot fi făcute decât într-un dialog permanent cu simplii membri, pentru că de aici vine forța PSD. Când aceste lucruri vor fi îndeplinite, sigur eu nu am ascuns niciodată că sunt om de stânga. Inima mea rămâne aproape de PSD și atunci chiar va fi o alegere extrem de simplă și anume mă voi reîntoarce”, a conchis Grindeanu.

Reacția vine în contextul în care Sorin Grindeanu a participat, joi, la o ședință extinsă a organizației PSD Timiș, ocazie cu care foștii colegi de partid i-au adresat invitația de a se reînscrie în formațiune, a anunțat liderul filialei din Timiș, Alfred Simonis.

În anul 2017, fostul premier Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. Acesta conducea organizația social-democrată din Timiș. În noiembrie 2017, el a fost numit în funcția de președinte al ANCOM. Mandatul său expiră în anul 2023.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului