Guvernul demisionar se reunește în ULTIMA ȘEDINȚĂ. Ponta: „E cazul să-i lăsăm pe alții mai buni”

Guvernul demisionar se reunește în ULTIMA ȘEDINȚĂ. Ponta: „E cazul să-i lăsăm pe alții mai buni
Publicat: 04/11/2015, 17:27
Actualizat: 05/11/2015, 07:45

UPDATE 16:38.Victor Ponta le-a mulțumit miniștrilor și a precizat că, având în vedere expertiza lor, speră să își continue activitatea. Ponta a reafirmat că demisia sa este urmare a faptului că nu a dorit să se opună oamenilor care au ieșit în stradă și a vrut să evite tensiuni sociale.

„Cred că am făcut treabă bună împreună, e suficient să ne uităm cum arăta România la începutul anului 2012 și cum arată acum și prietenii și adversarii politici și analiștii vorbesc de o țară care din punct de vedere economic și social a făcut progrese extraordinare. Cu atât mai mult nu voiam ca aceste lucruri extraordinare pe care le-am făcut și pe care le simte fiecare om să le stricăm prin tensiuni sociale și turbulențe care puteau să strice tot. Eu, după cum mă cunoașteți foarte bine, cu oamenii politici, președinți, adversari politici, ce or fi ei, mă lupt. Cu oamenii nu vreau să mă lupt. Nu m-am luptat niciodată și nici nu cred că asta trebuie să facem. Dimpotrivă, trebuie să guvernăm pentru oameni și când e cazul să lăsăm pe alții mai buni dacă va fi cazul”, a declarat premierul demisionar Victor Ponta, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

El a mai spus că speră la o soluție rapidă, pentru că o perioadă lungă de instabilitate ar periclita rezultatele economice bune și a reafirmat că i-a propus președintelui Klaus Iohannis desemnarea lui Mircea Dușa ca premier interimar.

De asemenea, Ponta a spus că își dorește ca viitorul Guvern să fie „și mai bun” decât cel pe care l-a condus în ultimii patru ani.

„Îmi doresc ca viitorul Guvern să fie și mai bun decât cel din ultimii patru ani, are o situație mult mai bună, are vistieria plină, are plătite salarii, pensii, tot ceea ce trebuie de făcut, nu cum am primit noi atunci când am preluat guvernarea, însă dacă avem perioadă lungă de instabilitate se strică absolut tot. De aceea, îmi doresc ca toate forțele politice să găsească rapid o soluție stabilă până la alegerile din decembrie 2016”, a arătat Victor Ponta.

El a mai susținut că este convins că după un timp se va putea face o analiză corectă a celor patru ani în care a condus guvernul.

Știrea inițială. Victor Ponta a declarat că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Dușa, să fie premier interimar.

„Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima ședință a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite președintelui Iohannis demisia mea și propunerea ca Mircea Dușa să fie premier interimar până se desfășoară toate procedurile prevăzute de Constituție pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios și mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit președintelui Iohannis și o propunere ca să știu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie”, a declarat premierul demisionar Victor Ponta.

Decizia lui Victor Ponta de a demisiona a fost anunțată miercuri dimineața, după ce peste 25.000 de persoane au manifestat, marți seară, în Capitală, pentru a-și exprima revolta în legătură cu incendiul din 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din București și pentru a cere demisia celor responsabili. În incendiul din Clubul Colectiv, 32 de oameni au murit, iar alți aproximativ 200 au fost răniți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
China a lansat o misiune istorică pe fața nevăzută a Lunii