GUVERNUL PONTA. Victor Paul Dobre preia Administrația

GUVERNUL PONTA. Victor Paul Dobre preia Administrația
Publicat: 01/05/2012, 23:09
Actualizat: 11/05/2012, 15:29

Liberalul Victor Paul Dobre, în vârstă de 60 de ani, este la un pas de a ajunge ministru în Cabinetul Ponta, fiind nominalizat pentru portofoliul Administrației, după ce, în martie 2006, a fost nominalizat ca ministru pentru relația cu Parlamentul, dar președintele Băsescu a refuzat numirea sa.

La acea dată, Victor Paul Dobre era secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, iar Traian Băsescu a considerat că este mai util în acest post, având în vedere experiența acumulată de Dobre la inundațiile din anul 2005.

Victor Paul Dobre s-a născut în 11 februarie 1952, în municipiul Galați. A absolvit Facultatea de Mecanică, Institutul Politehnic Galați (1997). În 1998 a absolvit cursurile Școlii Superioare de Administrație Publică din Roma.

După absolvirea facultății, a lucrat ca inginer la Șantierul Naval Galați și la Centrala Industrială Navală Galați (1977-1985), apoi șef al Serviciului Tehnic la Centrala Industrială Navală din Galați (1985-1990) și secretar general la Camera de Comerț și Industrie din Galați (1990-1996).

A intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Național Liberal. A îndeplinit o serie de funcții în cadrul Organizației Municipale PNL Galați, al cărei președinte a fost în perioada 1994-1998. Începând din anul 1998 este președinte al Organizației Județene a PNL Galați, iar din anul 2006 este vicepreședinte PNL la nivel național.

În perioada 1996-2000, Victor Paul Dobre a fost prefect al județului Galați.

În legislatura 2000-2004, a fost deputat ales pe listele PNL. A demisionat din Parlament în 12 iulie 2004, pentru a fi vicepreședinte al Consiliului Județean Galați (iulie 2004 – ianuarie 2005).

Între anii 2005 și 2008, Victor Paul Dobre a fost secretar de stat pentru Relația cu prefecturile la Ministerul Administrației și Internelor. În martie 2006, premierul Tăriceanu l-a propus pe Victor Paul Dobre pentru funcția de ministru pentru relația cu Parlamentul, post rămas vacant după alegerea lui Bogdan Olteanu în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Atunci, președintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Călin Popescu Tăriceanu prin care l-a anunțat că respinge numirea lui Victor Paul Dobre ca ministru pentru relația cu Parlamentul, solicitându-i să desemneze o altă persoană. Băsescu preciza că motivul respingerii numirii lui Victor Paul Dobre în funcția de ministru consta în faptul că acesta îndeplinea o funcție extrem de importantă în Ministerul Administrației și Internelor, fiind responsabil de activitatea prefecților și de coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Șeful statului aprecia că experiența acumulată de Dobre în anul 2005 ar fi permis o acțiune mai eficientă a autorităților în anul 2006, dacă s-ar fi produs din nou inundații. Președintele îi propunea primului-ministru să găsească o altă soluție pentru ocuparea postului de ministru pentru relația cu Parlamentul, deoarece numirea unei persoane noi în funcția deținute de Victor Paul Dobre în MAI putea crea deficiențe în acțiune, în cazul unor inundații.

În cele din urmă, ministru pentru Relația cu Parlamentul a fost numit Mihai Voicu.

Victor Paul Dobre este căsătorit și are un copil.

Conform declarației de avere depuse în iunie 2011, Victor Paul Dobre deține, împreună cu familia sa, două terenuri intravilane – în Galați, unul cumpărat în 1994, de 1080 mp., iar un altul în București, cumpărat în 2006, de 41 mp. – și două terenuri agricole – în Tecuci, de 3,88 hectare și în Drăgănești, de 4 hectare, moștenite în 2002.

Familia Dobre deține și un apartament în București, de 55 mp., cumpărat în 2006, o casă de locuit în Galați, de 373 mp., construită în 1998 și un spațiu comercial în Galați, de 79 mp., cumpărat în 2004.

Victor Paul Dobre are și două autoturisme BMW, cumpărate în 2007 și, respectiv, 2009, precum și bijuterii, icoane și tablouri, cu o valoare estimată de 6.350 de euro.

Victor Paul Dobre are în conturi și depozite bancare peste 205.000 lei și peste 80.000 de euro.

În precedentul an fiscal, Victor Paul Dobre încasase 67.154 lei din indemnizația de deputat, dar și 21.170 lei indemnizație de la Camera de Comerț galați. Soția sa încasase 39.109 lei de la Spitalul Județean Galați și 5.377 lei de la Universitatea Galați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”