Guvernul și Parlamentul pot transmite până pe 10 ianuarie punctele de vedere pe conflictul pe buget

Guvernul și Parlamentul pot transmite până pe 10 ianuarie punctele de vedere pe conflictul pe buget
Publicat: 23/12/2019, 19:47

„În ziua de 23 decembrie 2019, ora 18:00, Curtea Constituțională, în baza art.146 lit.e) din Constituția României, republicată, a fost sesizată cu:
1. Cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre Guvernul României și Parlamentul României cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, formulate de către Președintele Senatului și
Președintele Camerei Deputaților;
2. Cererile de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre Guvernul României și Parlamentul României cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020, formulate de către Președintele Senatului și Președintele Camerei
Deputaților”, se arată într-un comunicat CCR.

Curtea Constituțională a stabilit termenul de 10 ianuarie 2020 pentru ca părțile aflate în conflict să își exprime, în scris, punctul de vedere asupra conținutului conflictelor și a eventualelor căi de soluționare a acestora.

Termenul pentru ședința de judecată va fi stabilit la o dată ulterioară.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, că Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020 și pe Legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că, alături de președintele Senatului Teodor Meleșcanu, va sesiza luni Curtea Constituțională cu un conflict între Guvern și Parlament din cauza asumării răspunderii de către Executiv a legii bugetului de stat pentru anul viitor.