Guvernul va schimba, în ședința de luni, mai mulți prefecți și subprefecți. Unul dintre cei vizați și-a dat demisia pe Facebook

Redactor:
Teodor Bobei
Guvernul va schimba, în ședința de luni, mai mulți prefecți și subprefecți. Unul dintre cei vizați și-a dat demisia pe Facebook
Guvernul va schimba, în ședința de luni, mai mulți prefecți și subprefecți, printre care județele vizate numărându-se Sibiu, Argeș, Călărasi și Timiș. Decizia urma să fie luată în ultima ședință de anul trecut, însă a fost amânată la solicitarea ministrului de Interne, Marcel Vela.

Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Executivului vizează „proiecte de hotărâri privind eliberări/numiri de prefecți și/sau subprefecți”. Decizia a fost amânată în ședința din 30 decembrie 2019.

„Aș solicita amânarea punctului 6, proiecte de hotârâri privind eliberări, numiri de prefecți și subprefecți pentru următoarea ședință”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la ultima ședință a Executivului de anul trecut.

Premierul Ludovic Orban a menționat că erau vizați prefectul de Mureș și subprefectul de Covasna.

„De la Călărasi și Timiș, în această săptămână”, a precizat Vela.

„Și de asemenea trebuie să pregătim decizia și pentru Sibiu și Argeș, din câte țin minte, da? Bun. Amânăm. Dar voiesc ca pe 6 ianuarie să putem să numim perfecții și subprefecții”, a conchis premierul.

Redăm ordinea de zi transmisă de Guvern pentru ședința de luni:

I. Proiecte de legi
1. Proiect de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind îmbunătățirea rezilienței și a răspunsului la situații de urgență) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la București la 10 iulie 2019
2. Proiect de lege pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.119/2006 privind unele măsuri necesare pentru aplicarea unor regulamente comunitare de la data aderării României la Uniunea Europeană, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru

II. Proiecte de hotărâri
1. Proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Huși”, județul Vaslui.
2. Proiect de hotărâreprivind trecerea unor construcții, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino” al județului Prahova, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și valorificării, precum și actualizarea anexei nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
3. Proiect de hotărâre privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Institutul de Studii pentru Ordine Publică.
4. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.16/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe, pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.868/2003 privind organizarea și funcționarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernnului nr.880/2005 privind organizarea și funcționarea Institutului Diplomatic Român și pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.1.006/2016 privind organizarea și funcționarea agenției de cooperare internațională pentru dezvoltare și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr.8/2013 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Externe
5. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr.34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice.
6. Proiect de hotărâri privind eliberări/numiri de prefecți și/sau subprefecți.

III. Memorandumuri
1. Memorandum cu tema: Programele operaționale/naționale și arhitectura instituțională de gestionare a fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027

IV. Informări
10. Informare referitoare la elaborarea ordonanțelor în temeiul Legii nr.262/2019 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Prefectul de Timiș, Eva Andreas, își anunță demisia pe Facebook 
 
Prefectul de Timiș, Eva Andreas, anunță pe Facebook că demisionează: „Funcțiile publice nu sunt pe viață ale cuiva, iar astăzi a venit momentul schimbării în Prefectura Timiș”.
„Funcțiile publice nu sunt pe viață ale cuiva, iar astăzi a venit momentul schimbării în Prefectura Timiș. Am decis să îmi depun demisia, însă nu vreau să fac un bilanț al perioadei cât am fost prefect, ci doar să le mulțumesc celor care au fost lângă mine în acești ani. Nu a fost ușor, știu, dar munca pe care au depus-o toți cei cu care am colaborat a fost apreciată. De la angajați ai Prefecturii, la directori ai instituțiilor deconcentrate, cu toții au pus umărul atât cât s-a putut pentru bunul mers al lucrurilor. Vreau să știți, cu toții, că vă puteți baza pe mine și de-acum înainte, eu rămân același om. Încă o dată, mulțumesc”, scrie prefectul de Timiș, Eva Andreas.
 
Eva Andreas a ocupat funcția de prefect al județului Timiș din august 2017.

Foto: Ion Marcel Vela / Facebook

Inchide