HARTA alegerilor din PDL. Ultimele calcule făcute de Vasile Blaga și Elena Udrea înaintea Congresului

HARTA alegerilor din PDL. Ultimele calcule făcute de Vasile Blaga și Elena Udrea înaintea Congresului
Publicat: 23/03/2013, 10:45
Actualizat: 06/07/2016, 11:51

La finalul unei luni de campanie electorală internă, lupta decisivă pentru șefia PDL se va da sâmbătă între Vasile Blaga și Elena Udrea, fiecare mizând pe adjudecarea din primul tur a jumătate plus unu din voturile celor 5.000 de delegați la Convenția Națională a partidului. Din calculele puse pe hârtie de susținătorii săi, actualul șef al PDL este favorit în cursă, cel puțin declarativ el bazându-se pe susținerea a 29 de filiale ale partidului care i-ar garanta în jur de 3.000 de voturi, suficiente reconfirmării în funcție încă din primul tur de scrutin. Elena Udrea este sprijinită de 13 organizații, mai mult din jumătate însă fiind în topul celor mai numeroase delegații la congres.

Ultima intrată în lupta pentru șefia PDL, Monica Macovei nu se poate lăuda cu o susținere foarte mare, moțiunea sa nefiind semnată de niciun lider de organizație.

Numărul mare de delegați îi face însă pe candidați să rămână în gardă, nefiind excluse și trădări de ultim moment din cele două tabere puternice care se confruntă. De altfel, există și precedentul 2011, când Vasile Blaga a pierdut în fața lui Emil Boc din cauza reorientării strategice a unora dintre susținătorii săi, cum a fost cazul lui Sorin Frunzăverde, determinate în principal de poziționarea președintelui Traian Băsescu. Și acum, șeful statului a avut o serie de intervenții publice defavorabile lui Blaga, ridicând cota Elenei Udrea în partid. Mai mult, aceasta din urmă beneficiază de susținerea lui Emil Boc, unul din marii câștigători ai anului electoral 2012, în vreme ce Vasile Blaga își încearcă șansele alături de lideri ai actualei conduceri, făcuți responsabili de adversarii din partid, dar și de președinte de dezastrul electoral din decembrie.

Un rol important îl va avea mesajul pe care președintele Traian Băsescu îl va transmite delegaților la congres, șeful statului anunțându-și prezenta printr-un comunicat de presă.

Oferta electorală a lui Vasile Blaga a fost centrată pe relansarea PDL și reconstrucția unui pol politic de dreapta puternic, capabil să furnizeze un prezidențiabil cu șanse în 2014 și să câștige parlamentarele din 2016. Mesajul a fost preluat secundar de Elena Udrea, care și-a centrat campania pe susținerea lui Traian Băsescu, marșând pe ideea că Vasile Blaga este un lider convenabil pentru USL și care a adus, de altfel, mesajele lui Victor Ponta și Crin Antonescu în PDL.

Campania pe care Monica Macovei a făcut-o a fost una anti-sistem și s-a concentrat pe nevoia de înnoire a PDL, pe coordonatele meritocrație și integritate.

Câți delegați are fiecare filială și care sunt favoriții

CLICK PENTRU A MĂRI

1. BUCUREȘTI504 delegați. Organizația este condusă de Adriean Videanu, un apropiat al lui Vasile Blaga care însă nu și-a pus semnătura pe moțiunea acestuia. La nivelul Bucureștiului, opțiunile sunt împărțite, per amsamblu organizația fiindu-i favorabilă lui Blaga. Și-au asumat oficial susținerea pentru actualul lider al partidului șefii de la sectoarele 4, 5 și 6. Elena Udrea este sprijinită de președinții de la sectoarele 1 și 3.

2. PRAHOVA – 208 delegați. Organizația este condusă de Roberta Anastase, care o susține pe Elena Udrea.

3. SUCEAVA – 182 de delegați. Organizația este condusă de secretarul general Gheorghe Flutur care este în echipa lui Vasile Blaga.

4. CLUJ – 180 de delegați. Este cea mai puternică filială care o susține pe Elena Udrea.

5. ARAD – 175 de delegați. Opțiunile sunt împărțite la Arad. La nivel de municipiu favorită este Elena Udrea, însă la nivel județean susținere mai mare are vasile Blaga.

6. ALBA – 162 de delegați. Organizația este condusă de primarul Mircea Hava care îl susține pe Vasile Blaga.

7. DÂMBOVIȚA – 156 de delegați. Florin Popescu, liderul organizației, este unul dintre susținătorii Elenei Udrea.

8. NEAMȚ – 151de delegați. Este una dintre filialele ale cărei voturi sunt ca și adjudecate de Elena Udrea. Filiala este condusă de Gheorghe Ștefan care a sustinut-o pe Udrea pentru obținerea mandatului de deputat în Roman și a făcut front comun cu aceasta în ceea ce privește strategia pentru Congres.

9. TIMIȘ – 141 de delegați. Organizația este condusă de Constantin Ostaficiuc, susținător al lui Vasile Blaga. Mai mult, șeful PDL a fost ales senator înntr-un colegiu din Timiș.

10. BISTRIȚA NĂSĂUD – 134 de delegați. Organizația este favorabilă Elenei Udrea, liderul său Ioan Oltean făcând parte alături deaceasta din echipa de conducerea a PDL în mandatul lui Emil Boc.

11. BRAȘOV -124 de delegați. Organizația este condusă George Scripcaru unul dintre apropiații apropiații Elenei Udrea, care se bazează pe voturile delegaților brașoveni.

12. MEHEDINȚI- 123 de delegați. Organizația este favorabilă lui Blaga.

13. DOLJ -121 de delegați. Vasile Blaga se bazează pe voturile organizației care e condusă de europarlamentarul Marian Jean Marinescu, care și-a și pus semnătura pe moțiunea sa. Radu Berceanu, fostul lider al organizației care și-a păstrat însă influența, este și el un susținător al lui Blaga.

14. MUREȘ -117 delegați. Organizația este condusă de primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, care și-a pus semnătura pe moțiunea lui Vasile Blaga.

15. HUNEDOARA – 113 delegați. Chiar dacă nu a semnat moțiunea lui Vasile Blaga, șeful organizației Hunedoara, Dorin Gligor a anunțat că îl susține pe acesta pentru un nou mandat la conducerea PDL.

16. CONSTANȚA – 111 delegați. Vasile Blaga se poate baza pe voturile filialei conduse de Gigi Chiru, unul ditre semnatarii moțiunii sale.

17. BIHOR – 108 delegați. Președintele filialei, Gavrilă Ghilea, este unul dintre cei care îl susțin pe vasile Blaga pentru un nou mandat de șef al partidului.

18. IAȘI – 108 delegați . Organizația este condusă de Gariel Surdu care a semnat moțiunea lui Vasile Blaga. Fostul președinte al filialei municipale Marius Spânu o susține însă pe Monica Macovei pentru a cărei moțiune a semnat.

19. MARAMUREȘ -108 delegați. Organizația este condusă de Mircea Man, care l-a susținut pe Vasile Blaga. Cu toate acesta filiala este împărțită, Elena Udrea având și ea susținători.

20. ARGEȘ – 101 delegați. Liderul PDL Argeș, Mircea Andrei, este unul dintre semnatarii moțiunii lui Vasile Blaga.

21. BOTOȘANI -100 de delegați. Organizația este condusă de Cătălin Flutur, semnatar și el al moțiunii lui Blaga.

22. SATU MARE – 99 de delegați. Organizația este împărțită între Vasile Blaga și Elena Udrea.

23. BACĂU – 97 de delegați. Filiala este condusă de Gabriel Berca care o susține pe Elena Udrea.

24. GALAȚI – 97 de delegați. Doru Resmeriță, președintele interimar al organizației, este unul dintre semnatarii moțiunii lui Vasile Blaga.

25. SIBIU – 97 de delegați. Organizația condusă de Ion Ariton este împărțită între Vasile Blaga și Elena Udrea.

26. BUZĂU – 96 de delegați. Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, este unul dintre apropiații lui Vasile Blaga pe care îl susține pentru ce-l de-al doilea mandat de șef de partid.

27. TULCEA – 93 de delegați. Șeful organizației, Constantin Hogea, se regăsește printre semnatarii moțiunii lui Vasile Blaga.

28. BRĂILA – 92 de delegați. Președintele filialei, Alexandru Nazare, este și el pe lista susținătorilor lui Blaga.

29. TELEORMAN – 91 de delegați. Organizația este favorabilă lui Blaa, Teodor Nițulescu fiind unul dintre semnatarii moțiunii acestuia.

30. VÂLCEA – 90 de delegați. Dorel Jurcan, liderul pedeliștilor din Vâlcea, este unul dintre semnatarii moțiunii lui Blaga.

31. ILFOV – 87 de delegați. Organizația este condusă interimar de Mircea Marin și el un susținător pe moțiunea actualului șef al PDL.

32. DIASPORA – 86 de delegați. Organizația este în reorganizare sub conducerea lui Viorel Badea, semnatar al moțiunii Blaga. Din diaspora speră la voturi și Monica Macovei pe a cărei moțiune au semnat o serie de pedeliști din organizație, dar și Elena Udrea pe a cărei moțiune se regăsește semnătura prim-vicepreședintelui Eugen Tomac.

33. CARAȘ SEVERIN – 84 de delegați. Organizație în reorganizare, este favorabilă lui Blaga.

34. VASLUI – 84 de delegați. Șeful democrat-liberalilor din Vaslui, Dan Marian, este unul dintre semnatarii moțiunii lui Vasile Blaga.

35. CĂLĂRAȘI – 80 de delegați. Organizația este condusă de Iliuță Vasile, semnatar al moțiunii Blaga.

36. SĂLAJ – 77 de delegați. Filiala este condusă de Lucian Bode, unul dintre susținătorii Elenei Udrea, pe care a însoțit-o în deplasările din campania internă.

37. VRANCEA -76 de delegați. Costică Neață, președintele organizației, îl susține pe Blaga, regăsindu-se printre semnatarii moțiunii aactualului șef al PDL.

38. IALOMIȚA -75 de delegați. Organizația este condusă de Marinică Cazacu, semnatar al moțiunii Blaga.

39. GORJ – 69 de delegați. Ion Cupă, liderul pedeliștilor gorjeni, este semnatar al moțiunii Blaga.

40. OLT – 56 de delegați. Siminica Mirea, șefa organizației, a semnat pentru Vasile Blaga.

41. GIURGIU – 55 de delegați. Filiala este condusă de Bogdan Cantaragiu, un apropiat al lui Vasile Blaga și semnatar al moțiunii acestuia.

42. COVASNA -54 de delegați. Liderul organizației, Codruț Opaiț, a semnat moțiunea Blaga.

43. HARGHITA – 42 de delegați. Filiala este împărțită între Vasile Blaga și Elena Udrea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”