VIDEO | Hunor, despre certificatul verde: Vom vedea dacă vom merge cu un nou proiect, sau cu amendamente la proiectul existent

Publicat: 07/12/2021, 22:52
Actualizat: 07/12/2021, 23:15

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți la TVR 1, că se așteaptă ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila să vină cu soluții pentru ca certificatul de vaccinare să poată fi implementat cel târziu până la sfârșitul sesiunii parlamentare. El a precizat că și-ar dori ca certificatul verde să fie implementat și domenii precum sănătate și educație.

„Așteptăm propunerile ministrului Sănătății, care acum este plecat la un consiliu și când se întoarce va prezenta în Guvern o variantă mai bună. Vom vedea dacă vom merge cu un nou proiect sau cu amendamente la proiectul existent. Dacă mergem cu amendamente avem o problemă procedurală și trebuie să ne întoarcem și la Senat. De aceea și varianta unui proiect nou e fezabil”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că implementarea certificatului verde în România va fi în strictă legătură cu nivelul de incidență.

„Ideea e să legăm de incidență –  dacă se depășește incidența atunci în anumite situații vei folosi certificatul de vaccinare sau test și bineînțeles trebuie să vedem care este acel nivel”, a afirmat Hunor.

Kelemen Hunor a afirmat că probabil că săptămâna viitoare va fi un proiect al certificatului de vaccinare prezentat în fața colegilor din coaliția de guvernare.

„Probabil că săptămâna viitoare va fi un proiect în fața colegilor, ideea e să încercăm până la șfârșitul sesiunii parlamentare să reglementăm prin lege ceea ce e de reglementat”, a transmis el.

Vicepremierul a afirmat că și-ar dori ca acest certificat de vaccinare să fie implementat și în instituții precum sănătate sau educație.

„Vedeți ca sunt deja câteva instituții în care nu poți intra fără acest certificat. Eu m-aș duce și către zona de sănătate și educație cu acest proiect, dar nu poți să vaccinezi tot poporul dacă nu dorește. Trebuie să aduse argumente, trebuie să explici oamenilor de ce vaccinarea face diferența între viață și moarte”, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor transmite populației că trebuie să aibă încredere în medici și să nu mai dea crezare tuturor informațiilor false ce promovează teorii ale conspirațiilor pe Facebook.

„Eu personal sunt pentru vaccinare. Când mergi în țări precum Africa sau Asia trebuie să faci niște vaccinuri și nu mai pui problema că de ce trebuie să te vaccinezi. Trebuie să avem încredere în știință și să respingem teoriile conspiraționiste. Dacă este vorba de o boală trebuie să avem încredere în medici –  când trebuie să faci o operație nu cauți soluții pe Facebook – mergi la spital!”.

Întrebat dacă testarea cadrelor medicale vor fi suportate de la buget, Kelemen Hunor a declarat: „Eu nu sunt de acord cu testarea gratuită, fiind că statul îți asigură vaccin gratuit”.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Test de cultură generală. Cât de veche este specia Homo sapiens?