Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, se LEAPĂDĂ de Hrebenciuc: „Nu sunt prieten cu el. Sunt prudent, mai ales în perioada asta”

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, se LEAPĂDĂ de Hrebenciuc: „Nu sunt prieten cu el.  Sunt prudent, mai ales în perioada asta
Publicat: 20/10/2014, 21:07
Actualizat: 21/10/2014, 17:21

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, luni, în legătură cu acuzațiile DNA, că el personal a fost foarte „prudent” și că respinge afirmațiile privind participarea sa la infracțiuni, precizând că Viorel Hrebenciuc nu are cu el „așa o relație de prietenie cum avea cu alți colegi”. Ilie Sârbu a susținut că el a fost „doar menționat de terțe persoane” în dosarul de la DNA legat de retrocedări.

„Influența politică, dacă am folosit-o, lucrul ăsta nu s-a văzut. Știți bine că de fapt nu s-a pus posesie, au fost două hotărâri ale două Curți de apel, nimeni nu le-a aplicat, dar asta e problema instanțelor să decidă (…) N-am nicio emoție, fiindcă nu am cum să fiu implicat până la urmă în acest caz și își vor da seama. Cum își vor da seama? Din ceea ce spune domnul Hrebenciuc, din ceea ce spune domnul Crăciunescu, că ei sunt de fapt cheia problemei. Dacă domnul Hrebenciuc spune «Da, dom”le, am discutat cu Sârbu». Nu a discutat. Dacă domnul Crăciunescu spune «Da, Sârbu a venit și mi-a spus, au făcut…». Nu am făcut lucrul ăsta. Nu fac lucrul ăsta. Sunt prudent, mai ales în perioada asta. Vă dați seama cât de prudent am fost. Și totuși am apărut, nu fac niciun reproș nimănui, așa-i viața”, a spus liderul senatorilor PSD.

El a susținut că nu a vorbit nimeni cu el despre cele invocate în dosar.

Sârbu a admis că este prieten cu directorul Romsilva, dar a precizat că i-a spus acestuia doar să aibă grijă „de ceea ce se întâmplă pe domeniul retrocedărilor”. „Toate discuțiile pe care le-am avut noi, și nu ascund lucrul ăsta, că sunt prieten cu el, au fost să aibă mare grijă de ceea ce se întâmplă pe domeniul retrocedărilor”, a declarat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a afirmat că personal nu a discutat cu Viorel Hrebenciuc „nici înainte, nici după”. „Nu însemna că dacă am discutat și făceam ceva, dar nu mi-a cerut omul ăsta. Niciodată nu m-a întrebat”, a spus Sârbu.

Întrebat dacă de săptămâna trecută a mai discutat cu Hrebenciuc. Sârbu a spus: „Nu, nu am vorbit. Nu vorbeam foarte des, acuma nu. Nu vreau să spun lucrul ăsta fiindcă am ajuns în situația dată, dar nu prea vorbeam, nu aveam noi așa o relație de prietenie cum avea cu alți colegi”.

El a afirmat că în mai multe cazuri a primit semnale de la colegi că se vorbește despre persoana sa, ori în numele său, fără știința sa. Sârbu a fost întrebat dacă în cazul lui Viorel Hrebenciuc ar trebui să se încuviințeze arestarea preventivă solicitată de procurori.
„Noi întotdeauna am spus că justiția trebuie să-și facă datoria și că noi trebuie să acceptăm ceea ce, sigur, ne solicită justiția. Ăsta e punctul meu de vedere, al partidului. De la noi și până la fiecare coleg de al nostru de acolo, și nu numai al nostru (…) nu pot eu să decid, eu pot să decid pe votul meu”, a mai declarat Sârbu.

Șeful Consiliului Județean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a fost abordat de Viorel Hrebenciuc, Dan Bengescu și Sorin Iacob, cu sprijinul lui Aurel Olari, să achiziționeze din bani publici o moșie a lui Paltin Sturdza, aflată în apropierea Aeroportului Suceava, potrivit procurorilor DNA.

Informația apare în documente ale anchetatorilor din dosarul retrocedărilor. „Prin ordonanța din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmăririi penale și sub aspectul comiterii unei noi infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. constând în aceea că Bengescu Dan Costin, Iacob Sorin Ion, Hrebenciuc Viorel, cu sprijinul lui Olari Aurel, efectuează demersuri pe lângă președintele Consiliului Județean Suceava, Nechifor Cătălin Ioan, pentru a-l determina să achiziționeze din bani publici moșia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusă dintr-un teren de aproximativ 10 ha și un conac. Este de menționat că imobilele moștenite de către Paltin Gheorghe Sturdza în localitatea Salcea se află în imediata apropiere a Aeroportului «Ștefan cel Mare» Suceava, ce este în subordinea Consiliului Județean Suceava”, spun anchetatorii.

Anchetatorii mai susțin că, în cursul anului 2013, Viorel Hrebenciuc l-a contactat repetat la telefon pe directorul Romsilva Adam Crăciunescu și s-a deplasat la biroul acestuia, reproșându-i opoziția la punerea în posesie a lui Sturdza. Întrucât Crăciunescu a refuzat să dea curs solicitării, Hrebenciuc i-a solicitat senatorului PSD Ilie Sârbu să își folosească influența față de directorul general al Romsilva, membru în același partid.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului