În ziua în care Toader a terminat evaluarea procurorilor șefi, Klemm a venit la Ministerul Justiției „la o discuție generală”

În ziua în care Toader a terminat evaluarea procurorilor șefi, Klemm a venit la Ministerul Justiției „la o discuție generală
Publicat: 27/03/2017, 19:14
Actualizat: 27/03/2019, 08:57

„Am fost aici doar ca să mă prezint ministrului Justiției. A fost o conversație foarte bună, despre istoria cooperării dintre Statele Unite ale Americii și România și l-am asigurat pe ministru de interesul continuu acordat de țara mea pentru sprijinirea eforturilor de a întări statul de drept în România și, binențeles, continuarea luptei anticorupție”, a declarat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, după întâlnirea cu ministrul Justiției.

Întrebat dacă, în opinia sa, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar trebui să demisioneze după decizia Curții Constituționale referitoare la OUG 13, Hans Klemm a precizat că nu au fost discutate în cadrul întrevederii astfel de chestiuni.

„A fost o întâlnire generală, intenția mea a fost de a mă prezenta (ministrului Justiției -n.r.) și de a-l asigura de sprijinul nostru pentru munca lui ca ministru”, a concluzionat Hans Klemm.

Într-un comunicat de presă, ministrul Justiției Tudorel Toader arată că a discutat cu Klemm „aspecte referitoare la cooperarea bilaterală pe teme de justiție, inclusiv derularea unor proiecte comune, printre care și colaborarea oferită de către SUA în domeniul recuperării prejudiciilor provenite din infracțiuni”.

„De asemenea, a fost reiterată deschiderea părții române în ceea ce privește schimbul de experiență cu partenerii americani, precum și furnizarea de expertiză din partea acestora. Vizita de astăzi a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și colaborare dintre cele două state”, mai arată comunicatul de presă.

După plecarea ambasadorului SUA la București din ministerul Justiției, a ajuns procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat, luni dimineață, că miercuri va prezenta rezultatele evaluării șefilor principalelor parchete: DNA și Parchetul General.

„Am făcut evaluările. Cele 14 zile s-au împlinit de aseară. Voi proroga termenul cu doua zile dat fiind ca am fost la Bruxelles. Miercuri, la prânz, voi organiza o conferință de presă și va voi da toate detaliie”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat ce va face dacă președintele României nu va fi de acord cu eventuale revocări, Toader a spus : „Președintele (n.r Klaus Iohannis) și-a exprimat în repetate rânduri opinia, eu îmi voi exprima opinia în scris.”

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiției a anunțat că face o evaluare a activității Ministerului Public și a DNA, sugerând totodată și că șefii celor două parchete ar putea să-și dea demisia, după ancheta pe OUG 13 și motivarea publicată de Curtea Constituțională. Ulterior, Tudorel Toader și-a nuanțat declarațiile, precizând că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, și procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, să demisioneze, ci doar „a evocat o instituție din Codul Muncii”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică