Interviu Mediafax cu Ioan Rus: Nu văd nicio problemă legată de o scindare a PSD sau de crearea unor tulburări masive

Interviu Mediafax cu Ioan Rus: Nu văd nicio problemă legată de o scindare a PSD sau de crearea unor tulburări masive
Publicat: 26/01/2015, 11:50
Actualizat: 26/01/2015, 12:31

Ioan Rus, care este și ministru al Transporturilor, critică „maxima tâmpenie pe care unii dintre politicieni o promovează permanent”, și anume că un lider trebuie să demisioneze dacă a pierdut o competiție electorală, susținând că sunt unii care consideră că locul doi trebuie să dispară pentru ca, eventual, să acceadă ei în poziții de competiție finală.

De asemenea, Ioan Rus a comentat și excluderile lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie și intenția lor de a fonda un nou partid, menționând că nu crede într-o scindare a PSD.

Rus a comentat și o eventuală candidatură a lui Cătălin Ivan la șefia PSD, spunând că acesta este „un băiat tânăr și în regulă”, dar pe care nu îl vede, în acest moment, că ar putea fi președintele partidului.

El a avut și un mesaj pentru președintele Klaus Iohannis, susținând că acesta va înțelege până la urmă că programul de guvernare al actualei coaliții de la putere are și o componentă liberală, astfel încât nu ar fi extrem de diferit de un program al unei guvernări PNL și a avertizat că orice „deranj guvernamental” în 2015 va provoca „enorme pagube economice” României.

Prezentăm integral interviul acordat Agenției MEDIAFAX de Ioan Rus:

Reporter: Domnule Rus, PSD traversează o perioadă de tulburări, cu acuze între membri de la vârf, cu excluderi. Aveți vreo explicație despre ce anume a declanșat această situație din partid și cât de gravă vi se pare că este?

Ioan Rus: Întotdeauna, în anumite momente ale existenței unui partid, preponderent acestea de după alegeri, există și astfel de discuții promovate de unii dintre colegi, care consideră că acela este momentul în care să ascensioneze suplimentar. În acest moment, nu văd niciun fel de problemă legată de o eventuală scindare a PSD sau de crearea unor tulburări masive în partid. Chiar nu văd.

Rep.: Nu credeți că, deși a fost decisă anularea Congresului PSD anunțat în martie, ar fi, totuși, necesar un congres extraordinar pentru analiza rezultatului alegerilor prezidențiale?

Ioan Rus: Congresul PSD din martie nu a fost anulat, el nu a fost decis într-un for statutar al partidului că se va ține în martie. Au fost discuții, propuneri, la sfârșitul anului trecut unii colegi au propus să se facă un congres de îndată, în decembrie, alții în primăvara lui 2015, alții au spus că în toamnă. Acestea au fost poziții ale unora dintre noi, fiecare cum s-a gândit că ar putea fi mai bine pentru partid. Iar acum, decizia Biroului Politic Național al PSD prin care s-a spus că facem Consiliu Național în primăvara acestui an ca să nu suprapunem un congres și dezbaterile în congres cu dezbaterile pe care opoziția dorește să le creeze față de o moțiune de cenzură, va fi validată sau nu la Comitetul Executiv. Vorbim despre eventualele speranțe ale unora care nu s-au îndeplinit și atunci, în fiecare seară, încearcă să spună la televizor că așa și pe dincolo. Dacă suntem raționali și ținem cont de ce poziții au fost, în ce cadru, acesta este adevărul. Nu vorbim de anularea unei decizii a unui for statutar care spunea că în martie va fi Congres și același for, sau altul superior, a decis că în toamnă. Sunt frământări, o mică furtună într-un infinit mic pahar cu apă.

Rep.: S-ar impune alegeri interne în PSD după rezultatele de la alegerile prezidențiale?

Ioan Rus: În evoluția societății românești și a partidelor românești trebuie să se întâmple ceva, să nu mai fie ceva de genul: după fiecare olimpiadă medaliatul cu argint ar trebui să se retragă, după fiecare campion mondial, cel care a obținut argintul ar trebui să se retragă pentru că nu a luat aurul. Aceasta este împotriva competiției, împotriva spiritului de civilizație și de evoluție a unei societăți. Este maxima tâmpenie pe care unii dintre politicienii români o promovează permanent. Dacă ai pierdut, trebuie să îți dai demisia, să te retragi. Nu, trebuie să continui lupta, trebuie să susții, în continuare, poziția ta, filozofia ta, programul politic, cel economic. Sunt unii care consideră că locul doi trebuie să dispară pentru ca, eventual, să acceadă ei în poziții de competiție finală. E o variantă absurdă care, încet-încet, va dispărea din discursul public, pe măsură ce oamenii vor depăși clasa a VII-a la zi, cei care se ocupă de aceste lucruri.

Rep.: Cum comentați excluderea lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie din PSD? Apropiați ai acestora au făcut cereri de înregistrare a mărcii „Partidului Social Democrat Independent”. Aveți semnale că sunt social-democrați care i-ar putea urma?

Ioan Rus: Am fost la CEx-ul în care, multe ore, s-a analizat de ce s-au pierdut alegerile, unde a greșit PSD, ce ar fi putut face ca să evite acele greșeli care au dus la rezultatul respectiv. S-a discutat cu foarte multă raționalitate și cu extrem de puțină ură și patimă. Iar dorința ca Victor Ponta să continue în calitate de președinte al PSD, și Dragnea, și toată echipa de conducere, a fost a tuturor, exprimată public acolo și de Marian Vanghelie, și de Mircea Geoană. Și Geoană a propus ca Victor Ponta să rămână mai departe. La partea în care s-a analizat cât s-a implicat fiecare, ce poziții au avut, au apărut voci critice la adresa unora dintre noi, la adresa lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie. Alte poziții ale lor, exprimate atunci, printre care – eu și voi – sau – noi și voi – au creat încet-încet prăpastia între ei și ceilalți membri ai CEx, care a dus la sancțiune, decisă cu unanimitate. Și Ion Iliescu a fost de acord cu sancționarea lor, nu a fost de acord cu excluderea, a propus o altă sancțiune. Dar asupra ideii de a-i sancționa pentru pozițiile pe care le-au avut inclusiv în CEx a fost unanimitate. Votul final a avut două abțineri, vizavi de excludere. Și eu am avut un semn de îndoială, că o fi bine sau n-o fi bine, această treabă. Iar ceea ce au făcut ei ulterior, pozițiile publice pe care le-au avut după aceea, m-au făcut și pe mine să cred că a fost foarte bine așa. În acest moment, Marian Vanghelie sau Radu Mazăre, ei sunt pitorești în interiorul PSD și acceptați ca atare. De la această poziție însă, până la a reuși să coaguleze în jurul lor o mișcare social-democrată nouă, care să rupă, este o distanță pe care nu o va parcurge nimeni. Mircea Geoană este, fără îndoială, un băiat inteligent, în ceea ce privește caracterul, însă, are multe lucruri care trebuie corectate. Ceea ce face în acest moment, mie îmi demonstrează că nu pot fi corectate.

Rep.: În același context, și deputatul Sebastian Ghiță a anunțat formarea unui nou partid, „Progres România”. Sunt oameni din PSD care l-ar putea urma?

Ioan Rus: Ghiță este altceva. Cei despre care am vorbit până acum și-ar dori să rupă din actualul PSD, să facă un nou PSD. Sunt absolut convins că nu vor reuși. Ghiță aparține unei alte generații și unei alte educații. El vine cu o complet altă experiență și își propune să formeze un partid de stânga fără să apeleze la vechiul PSD. Cine știe, poate că în acest moment, în societatea românească este nevoie de un altfel de partid de stânga, poate da, poate nu. Nu am vorbit cu vreun sociolog, cu Vasile Dâncu, dacă există studii care cer așa ceva pe piața politică românească în acest moment. Dar este complet alt caz Sebastian Ghiță decât Geoană și ceilalți.

Rep.: Dar în niciun caz nu există riscul scindării PSD?

Ioan Rus: Nu. Geoană și Vanghelie nu cred că au vreo șansă, asta este clar, iar Ghiță se referă la o altă construcție, cu oameni noi. Viitorul va demonstra dacă e nevoie de așa ceva sau nu. Este o încercare care nu trebuie privită nici cu ură, nici cu patimă, nici cu dispreț. E o încercare, poate da, poate ba, dar până la urmă generația din care provine Ghiță îi permite să încerce așa ceva. Nu consider că este un lucru care să ne sperie. Poate să fie complementar actualului PSD, nu cred că este ceva care să vină opozant la acest lucru. Complementaritatea poate că e o soluție.

Rep.: Apropo de Radu Mazăre, acesta a susținut că Victor Ponta ar trebui să demisioneze de la șefia PSD. Credeți că Ponta ar trebui să demisioneze?

Ioan Rus: Cum am răspuns mai sus, despre faptul că fiecare medaliat cu argint trebuie să se retragă pentru că nu a luat aurul. Dar competiția continuă, urmează peste câțiva ani să fie alt concurs. Vârsta îmi permite să stau în competiție, rezultatele, numărul de voturi obținute. Ce s-a întâmplat de fapt? Societatea românească a decis partajarea puterii. Sunt rezultate guvernamentale rezonabile, ocupați-vă voi de guvern și cealaltă putere o dăm altcuiva. Și asta s-a văzut prin numărul de voturi, Victor Ponta a obținut peste 5 milioane. Înseamnă că avem 12 milioane de români care sunt mulțumiți în structura aceasta. De asta trebuie văzut, dacă sunt 12 milioane de alegători, cam maximul care se duc la vot în România, care au decis ceva, nu cred că este momentul ca a doua zi să le propui altceva. Decizia lor este, îi lași în pace să se gândească până la următorul ciclu electoral și ei vor decide dacă ce au făcut e bine sau vor schimba. Nu cred că este oportun, nu cred că este fezabil ca a doua zi să le și propui schimbarea. De fapt, ce le propui, să accepte că au greșit ei, că nu trebuia să facă așa, ci să dea toată puterea ori la Ponta, ori la Iohannis. Asta se încearcă acum, să se aducă toată puterea la PNL, că Iohannis a avut mai multe voturi. Asta înseamnă să excluzi din calcul exact decizia pe care românii au luat-o în noiembrie. Mi se pare o imensă greșeală și o lipsă de respect față de electorat care a decis partajarea puterii în două zone, stânga cu dreapta, și în două instituții fundamentale ale statului, Președinție și Guvern. Lasă electoratul în pace și respectă-i decizia, încearcă să fii cât mai competitiv și tu, care ești la guvernare, și tu, care ești la Cotroceni, și în 2016 ne revedem. Nu putem să ținem poporul într-o alegere continuă și să îi facem propuneri după poftele noastre. Adică putem, dar cred că este greșit.

Rep.: La ce credeți că s-a referit Marian Oprișan atunci când a spus că Ponta poate rămâne la șefia PSD, „cu condiția să nu se mai comporte ca Adrian Năstase”?

Ioan Rus: Nu știu, despre asta ar trebui întrebat Oprișan.

Rep.: Ion Iliescu l-a caracterizat pe Sebastian Ghiță ca fiind „obraznic și un băiat tânăr, care a adunat avere și i s-a urcat la cap”, calificând atitudinea lui drept „lipsită de respect și necivilizată”. Sunteți de acord cu această caracterizare? Credeți că ar trebui reprimit în partid?

Ioan Rus: Între Ion Iliescu și Sebastian Ghiță diferența de vârstă și experiență este de aproape o jumătate de secol. E foarte complicat, ei aparținând unor generații atât de diferite, cu educații atât de diferite, cu experiență atât de diferită. Ghiță s-a născut încercând a construi capitalismul, Iliescu încercând a construi comunismul. Sunt absolut normale astfel de poziții. E normal ca Ion Iliescu să gândească în acești termeni, și e normal ca și Ghiță să gândească tot în acești termeni. Soluția la problemă nu este a lui Ghiță și nici a lui Ion Iliescu, este undeva în linia mediană. Dezbaterea și pozițiile publice nu trebuie să genereze războaie de îndată. Nu văd niciun fel de problemă în faptul că există în spațiul public astfel de poziții, e normal, e firesc, asta fiind printre puținele variante care duc la progres în societate.

Rep.: Ce rol credeți că va avea Ion Iliescu în viitorul partidului? Va scăpa PSD de eticheta de partid comunist dacă Iliescu va face un pas înapoi?

Ioan Rus: PSD va scăpa de eticheta de partid comunist, în sensul acelui comunism pe care noi îl știm, pur și simplu, în timp. Fără ca acest lucru să fie determinat, neapărat, de prezența sau absența lui Ion Iliescu. Până la urmă, Ion Iliescu, promotor și constructor al comunismului, a fost unul dintre cei care au promovat Revoluția și valorile capitalismului în România după Revoluție. Deci nu este o personalitate atât de simplă pe care să o etichetezi într-un fel sau altul. Are momente când poate fi în contrasens cu modul meu de gândire, dar are și momente în care gândirea lui poate fi utilizată, și experiența lui poate fi utilizată. Eu am avut multe dispute cu Ion Iliescu, fără să-l urăsc și fără să simt ura dânsului față de mine. Au fost poziții dure, contradictorii, dar nu înseamnă că niciuna dintre pozițiile sale nu poate fi folosită. Sau niciuna dintre pozițiile lui Ghiță sau Rus în relația cu Ion Iliescu nu poate fi folosită. E nevoie de puțin discernământ și mai puțină ură și atitudine de posesor al adevărului absolut din partea celor care operează, azi, în viața politică românească.

Rep.: Președintele Klaus Iohannis a spus în mod repetat că dorește un alt guvern. În eventualitatea succesului unei moțiuni de cenzură depuse de PNL, vi se pare oportun un guvern PSD-PNL și cu un alt premier, respectiv Cătălin Predoiu?

Ioan Rus: Faptul că președintele Klaus Iohannis își dorește guvern PNL este un lucru firesc. Provine din PNL, are afinități, păreri comune cu foarte mulți dintre colegii săi și se gândește că mult mai comod i-ar fi să colaboreze cu ei, dat fiind faptul că fac parte din același trunchi de gândire. Asta este acceptabil. Dar de la această dorință până la materializarea ei, se strâng niște lucruri. Primul lucru pentru care eu nu pledez pentru așa ceva sub niciun motiv este următorul: anul 2015 este singurul an neelectoral în România. De ani de zile noi tot ne alegem, facem ceva. Este primul an de-adevăratelea în care ar trebui să muncim pe viață și pe moarte, atât președintele, cât și Guvernul, cât și Parlamentul și celelalte instituții ale statului, pentru a materializa mai multe lucruri. Din exercițiul financiar al UE 2007-2013, noi am mai primit doi ani, până în 2015. Acesta este ultimul an în care trebuie să consumăm fonduri aferente acelui exercițiu financiar. Este anul în care trebuie să lansăm proiecte pentru exercițiul financiar 2014-2020 pe care îl începem la 1 ianuarie 2016. Orice deranj guvernamental în 2015 va provoca enorme pagube economice României și va provoca niște facilități, eventual, sau satisfacții în ceea ce privește orgoliul unor partide politice în România. Aceasta este în contrabalans, orgoliul PNL să fie de mâine la putere, sau interesul național. Președintele Klaus Iohannis va înțelege până la urmă faptul că, prin existența la guvernare a unei coaliții care înglobează și o parte din ideile liberale și are un program guvernamental social-liberal, programul Guvernului de azi nu este extrem de diferit de un potențial program pe care liberalii l-ar aduce. Am vorbit cam de același program, s-ar schimba oamenii, dar competiția între opoziție, președinte și Guvern este una care va da satisfacție și va duce la rezultate mult mai bune pentru România în structura de azi. Dacă ar fi să judecăm exclusiv prin interesul național, vă anunț că acest Guvern trebuie să stea până în 2016. Anul acesta ar putea fi primul an din istoria țării în care, pe seama creșterii economice minimale pe care o avem până în acest moment și care este previzionată că așa se duce mai departe, să trecem de la creștere economică la dezvoltare economică. Ar fi primul an în care, în liniște, cu colaborare între putere și opoziție, cu discuții, cu dispute, să avem un nou Cod Fiscal, un nou Cod de Procedură Fiscală. Eu am fost la discuții, împreună cu ministrul Darius Vâlcov, cu marii agenți economici din piața românească. Prima oară toată lumea înțelege că politicile economice, fiscale, trebuie făcute în concordanță cu interesele marilor jucători economici. Este, în realitate, un moment extrem de pozitiv pentru România. Am și eu spaima să nu îl stricăm, să nu îl distrugem din cauza disputelor noastre. Și văd și la noi în partid, că unii spun acum că trebuie să îl dăm afară pe unul sau pe altul, că nu se mai poate.

Rep.: Cum comentați situația lui Toni Greblă, de la CC, care a fost membru PSD încă de la înființarea partidului, fiind și primul prefect de Gorj după Revoluție, propus de PSD?

Ioan Rus: Asta demonstrează următorul lucru: societatea românească a evoluat atât de mult, încât ne putem permite ca lupta împotriva corupției, a evaziunii, a incorectitudinii, în general, să se ducă fără restricții. Ideea că nimeni nu este mai presus de lege este tot mai mult prezentă. Singurul lucru la care trebuie să fim extrem de atenți este ca lupta împotriva corupției să nu ni se pară că este suficientă, și alte forțe, alte instituții ale statului, cum ar fi Guvernul, să facă un pas înapoi sau să aibă un moment de relaxare în lupta împotriva subdezvoltării. Acestea trebuie duse în paralel. Un stat puternic este atunci când are o economie extrem de puternică, când are relații economice solide în societate, pentru că, pe seama dezvoltării economice și a rezultatelor economice, un stat își poate permite să plătească procurori, judecători, polițiști. Lucrurile trebuie să se desfășoare în paralel, cum încep să se desfășoare. Unii se luptă pentru dezvoltarea economică, alții împotriva corupției. Iar ele trebuie să meargă ca și șinele de cale ferată, în paralel. Adică să nu se intersecteze, să nu se influențeze. Iar în condițiile în care și un judecător de la Curtea Constituțională poate să fie afectat de acest lucru și un procuror șef și un judecător și un politician, este absolut în regulă. Noi trebuie să înțelegem cu toții că perioada în care România era un stat fără câini s-a încheiat. Și cei care au greșit vor trebui, într-un fel sau altul, să plătească. Nu trebuie să ne impresioneze aceste lucruri.

Rep.: Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, apreciază că membrii PSD care au probleme cu justiția trebuie să se autosuspende din partid, cu posibilitatea de a reveni când și le-au rezolvat. Dumneavoastră cum credeți că ar putea PSD să scape de percepția de partid care apără corupții?

Ioan Rus: PSD nu este singurul partid care are astfel de probleme. Toate partidele politice au și astfel de probleme din cauza faptului că în ultimii 25 de ani partidele nu s-au ocupat de promovarea unui sistem valid de criterii în promovarea oamenilor în interiorul partidelor. Acolo este o liniște deplină. Tinerii din partide ar trebui să intre într-o zonă de profesionalizare, unde să li se explice regulile, obiectivele. Partidele au cam lăsat la o parte această activitate, iar rezultatele se văd. Până la urmă, profesionalismul în interiorul partidului este destul de scăzut, și atunci apar soluții din acestea care, la final, dau rezultatele pe care le vedem la televizor în acest moment.

Rep.: Cum vedeți reforma propusă de Liviu Dragnea, privind disocierea funcției politice de cea administrativă? Ar trebui ca președinții de consilii județene din PSD să aleagă între a fi șefi de consilii sau lideri de filiale?

Ioan Rus: Este o dezbatere să vedem dacă suntem acolo unde trebuie să rupem acest lucru, suntem acolo unde trebuie să lăsăm, dar pe o perioadă limitată, să limităm numărul de mandate. Este o discuție care trebuie dusă. Am ajuns în situația, în evoluția noastră, de a putea discuta, ceea ce este un lucru formidabil. Să vedem dacă și deciziile aparțin tot acestei perioade. Să vedem dacă i-a venit timpul acestei idei sau nu.

Rep.: Dar ar trebui să se aplice și la centru sau doar la nivel local?

Ioan Rus: Și asta este de discutat. Te duci de jos până sus, lași niște verigi intermediare unde totuși să se întâlnească aceste două lucruri, e de discutat. Nu este o decizie pe care să o iei de la ficat, acum am o problemă și uite așa m-am hotărât. Este o chestiune care trebuie studiată și de văzut în ce măsură societatea acceptă acest lucru sau i se pare că este corectă.

Rep.: Cum vedeți candidatura lui Cătălin Ivan la șefia PSD?

Ioan Rus: Dorința lui de a candida este una firească și aparține, ca drept, oricărui membru de partid. Între a-ți exprima dorința publică – vrei să devii președintele unui partid – și a ajunge este o distanță pe care trebuie să o parcurgi tu, alături de partidul tău. Pe acest drum, partidului tău tot trebuie să îi demonstrezi că ești competent, competitiv, că înțelegi, că ești bun și pentru cel din Vaslui și pentru cel din Craiova. Îi doresc succes lui Cătălin Ivan pentru că este un băiat tânăr și este în regulă. În acest moment pot să spun că nu cred deloc că el ar putea fi președintele partidului, dar nu se pune problema mâine dimineață. Până când se va pune de-adevăratelea, cine știe, vom vedea.

Rep.: Dumneavoastră luați în calcul o candidatură la șefia PSD?

Ioan Rus: Nu.

Rep.: Sunteți titularul unui portofoliu, cel al Transporturilor, un minister care implică și o doză de responsabilitate politică, prin prisma promisiunilor în materie de infrastructură făcute de Guvernul PSD. Credeți că în 2016, la alegeri, că vor fi locale sau parlamentare, alegătorii ar putea da mai puține voturi PSD în cazul în care proiectele de autostrăzi, de exemplu, rămân doar pe hârtie și nu văd oamenii că se mișcă ceva?

Ioan Rus: Din punctul meu de vedere, prioritățile pe care România le are în acest moment, unde ar trebui să alocăm bani în principal, sunt învățământul, pentru a avea un popor inteligent, iar a doua este sănătatea, pentru ca inteligentul să fie și sănătos. A treia este infrastructura generală a României, ca suport al dezvoltării economice. Lucrurile care se întâmplă în primele două priorități nu sunt atât de vizibile, sunt în magazie, rezultatele se vor vedea în timp. Cea de-a treia prioritate se desfășoară în vitrină, se vede imediat. În consecință, efectele pot fi pozitive sau negative. Ceea ce eu pot să spun este că, în acest moment, România are, pentru prima oară, un document strategic, Masterplanul General de Transport, și sper că în următoarea lună să-l putem transforma într-un document de implementare, fie HG, fie lege, iar cu acordul CE să ne apucăm de treabă, să nu bâjbâim. Să nu facem studii de fezabilitate într-o zonă, dar care nu e pe culoarul acceptat de UE sau de noi. Înainte să te apuci de treabă, vizavi de orice, întâi trebuie să ai un proiect pus pe hârtie. Suntem în situația în care vom depăși ultrarapid faza cu hârtia, cu desenele, și trecem la fapte. Avem proiecte în derulare, avem proiecte care acum se antamează și, dacă vom obține acordul, nu al tuturor forțelor politice, al majorității, cred că România va fi un imens șantier începând cu 2015, iar rezultatele se vor vedea în timp. Va avea efecte pozitive, nu negative, nu numai în legătură cu acest Guvern, ci în legătură cu toată lumea pentru că în Parlament vor fi și oameni din celelalte partide care vor susține. Noi am corectat în Masterplan, am ținut cont acolo unde a fost justificat, de ceea ce a rezultat în urma dezbaterilor publice, a dezbaterilor din comisiile parlamentare de transport. Se naște un document care nu aparține doar actualului Guvern, aparține clasei politice actuale care, încet-încet, ajunge la o concluzie, mai mult sau mai puțin unanimă, că trebuie făcut ceva. Sau că ceea ce ne-am propus să facem este corect din punctul tuturor de vedere. Or asta se va vedea foarte rapid.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?