Iohannis, Antonescu și Blaga – ÎNTÂLNIRE în Kiseleff

Redactor:
Sorina Ionașc
Iohannis, Antonescu și Blaga – ÎNTÂLNIRE în Kiseleff
Întâlnire de ultimă oră între PDL și PNL

Liderii PNL și PDL s-au întâlnit marți, la sediul liberalilor din Kiseleff, pentru a discuta, din nou, despre fuziunea dintre cele două partide. După aproximativ jumătate de oră, președintele PDL, Vasile Blaga, a plecat primul din sediul PNL.

Înainte de întrunirea PDL-PNL, Klaus Iohannis și Crin Antonescu au avut o discuție separată, pentru a lămuri tensiunile apărute în ultima săptămână. Printre motivele care au dus la divergențe între cei doi lideri liberali se numără și faptul că primarul Sibiului și-a dat demisia din funcția de prim-vicepreședinte PNL înaintea lui Crin Antonescu, fără o discuție în prealabil. 

La întâlnire au participat președintele interimar al liberalilor, Klaus Iohannis, președintele demisionar Crin Antonescu, alături de echipa de negociere din care fac parte Romeo Stavarache, Marian Petrache, Sorin Frunzăverde și Mircea Roșca. Din partea democrat-liberalilor participă președintele PDL, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Gheorghe Falcă și George Scripcaru.

Este cea de-a treia reuniune de negocieri referitoare la fuziunea PDL și PNL.

Până acum în discuție au fost majoritățile pe care le vor forma în teritoriu, dar și stabilirea candidatului unic la alegerile prezidențiale. La câteva zile de la anunțul fuziunii cu PNL, într-un termen estimat până după alegerile prezidențiale, democrat-liberalii au decis să grăbească acest demers, votând astăzi, în unanimitate, să facă partidul unic alături de liberali cât mai rapid posibil, iar prezidențiabilul să fie stabilit până cel mai târziu la 1 august.

Inchide