Iohannis, după ce Ponta s-a declarat dezamăgit de coabitarea cu el: Am obligația să am grijă ca în România CORUPȚIA să fie pe cât se poate de mult eradicată

Iohannis, după ce Ponta s-a declarat dezamăgit de coabitarea cu el: Am obligația să am grijă ca în România CORUPȚIA să fie pe cât se poate de mult eradicată
Publicat: 15/06/2015, 16:18
Actualizat: 29/03/2019, 22:11

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, la plecarea în vizita oficială în Croația, cum comentează declarațiile premierului Victor Ponta, care se declara dezamăgit de el, șeful statului răspunzând: „Probabil dumnealui a înțeles că așteptările pe care le are electoratul de la mine sunt un fel de presiuni. Nu știu dacă așa o fi, dar într-adevăr mă simt foarte obligat față de români să am grijă ca în România corupția să fie pe cât se poate de mult eradicată”.

Întrebat, de asemenea, ce părere are despre modul în care s-au mobilizat liberalii la moțiune, șeful statului a răspuns: „Acesta a fost nivelul de mobilizare la care s-a putut ajunge, mai mult nu cred că am ce să spun”.

De asemenea, întrebat dacă vede vreo șansă în viitorul apropiat pentru ca PNL să se organizeze mai bine, Iohannis a spus: „Eu întotdeauna sper în mai bine”

Într-un interviu acordat publicației franceze L’Express, premierul Victor Ponta s-a declarat dezamăgit de președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că, în ultimele zile, a renunțat la rolul său de arbitru.

„Am fost dezamăgit. În ultimele șase luni, el a jucat rolul de arbitru de care țara are nevoie. Dar în ultimele zile a fost de o singură parte, aceea a partidului său. Cred că este supus unor presiuni mari din partea anturajului. Remarc de altfel că am fost chemat la DNA exact în momentul în care opoziția a depus o moțiune de cenzură în Parlament. Nimeni nu crede într-o coincidență”, a declarat Ponta pentru publicația franceză, vineri, înainte de votul moțiunii de cenzură.Iohannis, despre Ponta: Nu m-a sunat nici să-mi spună că pleacă la Baku și nici de ziua mea.

Iohannis: Nu m-a sunat nici să-mi spună că pleacă la Baku și nici de ziua mea

Referitor la plecarea lui Victor Ponta la Baku, Klaus Iohannis a afirmat că a aflat „pe surse”, după ce acesta plecase, spunând că premierul nu l-a sunat nici să îl informeze că merge în Azerbaidjan, nici să îi spună „la mulți ani” de ziua sa și nici să îl anunțe că merge în Turcia.

De asemenea, întrebat dacă a mai vorbit cu premierul și dacă acesta l-a sunat de ziua lui să îi ureze „la mulți ani” sau să îl informeze că pleacă în Turcia pentru a se opera la genunchi, șeful statului a răspus: „Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici să-mi spună «la mulți ani», nici să-mi spună că pleacă în Turcia”.

Președintele a fost întrebat de un jurnalist cum va mai coabita cu premierul, în aceste condiții, și a răspuns: „E bună întrebarea….nu știu, nu am un răspuns”.

Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, la coborârea din avion pe Aeroportul internațional „Heidar Aliev” din apropiere de Baku premierul român fiind întâmpinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe și de reprezentanți ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, relata site-ul de știri Azertag.az.

Într-o fotografie transmisă de presă din tribuna oficială, Ponta apare în spatele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene care s-a desfășurat vineri seară în capitala Azerbaidjanului.

Aproximativ 6.000 de sportivi din 50 de țări participă la Jocurile Europene organizate în Azerbaidjan în perioada 12-28 iunie, aceștia urmând să participe la 22 de sporturi și discipline sportive. Echipa olimpică a României va avea în componență 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete.

Liderii statelor occidentale au evitat să participe la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta fiind printre puținii politicieni europeni prezenți în Azerbaidjan, țară condusă de președintele Ilham Aliev, vizat de critici internaționale pentru eliminarea adversarilor politici, încălcarea libertății presei și alte abuzuri asupra drepturilor fundamentale.

Prezența premierului Ponta a fost criticată de liderii partidelor politice. De asemenea, șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, spunea că el a decis să nu mai meargă la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku după ce a constatat că toți liderii din UE sunt reprezentați la un nivel foarte redus, arătând că prezența premierului Victor Ponta la ceremonie este o greșeală.

După participarea la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta a plecat în Turcia, pentru a se opera la genunchiul stâng, declarau pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Luni dimineață, avocata lui Victor Ponta a fost la Direcția Națională Anticorupție, unde ar fi urmat să se prezinte premierul, urmărit penal pentru trei infracțiuni în dosarul lui Dan Șova. Potrivit unor surse, avocata ar fi cerut o amânare cu o săptămână a audierii premierului, motivând prin faptul că acesta este în Turcia, unde ar urma să se opereze la genunchi.

Vineri, premierul Ponta a fost la un control la Spitalul Militar Central în condițiile în care de aproximativ două săptămâni avea probleme la genunchiul stâng, iar în urma unei investigații RMN s-a stabilit că are un ligament rupt și îi sunt afectate meniscul și cartilagiul, fiind necesară o intervenție chirurgicală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom