Iohannis, întrebat la dezbatere cât face până la Sibiu: „Cât fac cu ce? „

Redactor:
Politic
Iohannis, întrebat la dezbatere cât face până la Sibiu: „Cât fac cu ce? „
Președintele Klaus Iohannis a avut un dialog cu jurnalistul Radu Tudor, în timpul dezbaterii de marți, cu privire la infrastructură, iar în momentul în care a fost întrebat cât face până la Sibiu, șeful statului a întrebat..."cât fac cu ce?"

Radu Tudor: „Cât faceți până la Sibiu?

Klaus Iohannis: „Cât fac cu ce?”

Radu Tudor: „Cu ce putem merge și noi pământenii, că elicoptere nu s-au dat în programul Primul Elicopter, cu mașina!”

Iohannis: „Cam patru ore”

Radu Tudor: „Am venit la summitul de la Sibiu. Nu se poate să avem cea mai mică vitează a trenului din Europa. Dacă considerați necesar, să puneți în plan 2 războiul cu PSD și să punem în prim plan războiul împotriva incompetenței”

Klaus Iohannis: „Să vă spun ceva. Eu sunt ferm hotărât să facem lucrurile acestea. Sper că nu am fost înțeles greșit. După 30 de ani de tranziție și dispute între diferitele formațiuni, e cazul să ajungem în situția ca un Guvern care dorește aceste reforme să se apuce de ele. O spun aici de față cu toți. Nu vreau să fiu înțeles greșit. Eu voi fi foarte ferm, ca să nu zic chiar intransigent. Aceste discuții trebuie să producă rezultate și aceasta va fi abordarea mea. Nici eu, nici românii nu avem timp să pierdem în discuții de complezență. Că vorbim despre infrastructură. Aceste chestiuni au fost discutate într-o primă rundă. E vorba de drumul expres între Craiova și Pitești, e vorba de Autostrada Moldova, e vorba de a lega Ploieștiul de Brașov, prin Valea Prahovei, pentru a ajunge să avem legături real folosibile între provinciile istorice. Aceste lucruri nu vreau să le promit, că de promis le-au promis toți. Eu vreau să le face”

 

Inchide