Iohannis: „La Guvern se trăiește într-o lume paralelă. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României”

Redactor:
Ana Petrescu
Iohannis: „La Guvern se trăiește într-o lume paralelă. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României”
Iohannis: „La Guvern se trăiește într-o lume paralelă. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României"

„În legătură cu pensiile se trăiește într-o realitate paralelă la Guvern. Nu doamna premier nu ați mărit pensiile anticipat. Citiți propriul program de guvernare. Acolo scrie foatte clar că în 2018 punctul de iar în 2019 de 1.265 de lei. Știți cât e punctul de pensie acum? Nu e 1,265 de lei, așa cum ați promis, este 1.100 de lei. Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care sincer nu știm dacă o veți respecta, va crește la 1.265. Acesta este adfevărul cu pensiile promise și mărite. Întotdeauna alții sunt de vină pentru situația din educație, pentru întârzierea majorării alocațiilor copiilor. Doamne ferește nu PSD, ca și cum PSD nu ar fi la guvernare’, a declarat Klaus Iohannis.

„OUG 114 a reglementat și angajamentele noastre de majorare a pensiilor și salariilor. Guvernul a majorat pensiile în avans și va continua să o facă”,a spus premierul Viorica Dăncilă, în Parlament, la ora Guvernului.

Este rea-voință refuzul PSD de a repara un buget care va genera efecte negative

Președintele Klaus Iohannis condamnă vineri faptul că PSD nu a vrut să modifice legea bugetului de stat pe 2019, spunând social democrații au alocat doar o zi pentru reexaminare și au trimis proiectul la Cotroceni nemodificat.

„PSD a picat și ultimul test al responsabilității. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori de continut a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi, atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. Este de-a dreptul rea voință refuzul PSD de a repara un buget care va genera efecte negative în economie resimțite de cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și români. Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă PSD nu a ținut cont de nimic și a mers mai departe cu bugetul rușinii naționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României. Degeaba încearcă PSD să găsească țapi ispășitori, când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv pentru că a fost trimis Parlamentului cu trei luni de zile de întârziere”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului nu a anunțat însă dacă va promulga sau nu bugetul.

Inchide