• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Iohannis trimite noi ambasadori ai României în Finlanda și Ungaria

Iohannis trimite noi ambasadori ai României în Finlanda și Ungaria
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de numire a lui Marius Gabriel Lazurca în calitate de ambasador al României în Ungaria și a lui Răzvan Rotundu ca ambasador în Finlanda.

Marius Lazurca a fost ambasador la Chișinău din 2010 până în 2016. El are un doctorat în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV Sorbona.

Comisiile de politică externă ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat favorabil numirea sa ca ambasador la Budapesta în aprilie.

Tot în aprilie a fost validat pentru postul de ambasador în Finlanda Răzvan Rotundu. În timpul audierilor de la comisiile parlamentare, Răzvan Rotundu a spus că una dintre prioritățile mandatului său este relația cu românii din Finlanda și că va organiza la standarde Schengen o secție consulară a Ambasadei de la Helsinki.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri și decretele de numire a lui Daniel Nicușor Tănase ca ambasador al României în Kuwait și a lui Răzvan-Victor Rusu în calitatea de ambasador, șef al Misiunii Permanente a României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg.

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide