Ion Iliescu critică PSD: Partidul a devenit instrument pentru deținerea puterii. Trebuie să revină la ideologie

Redactor:
Mihai Draghici
Ion Iliescu critică PSD: Partidul a devenit instrument pentru deținerea puterii. Trebuie să revină la ideologie
Partidul Social-Democrat a ajuns să funcționeze doar ca "instrument" pentru deținerea puterii, afirmă Ion Iliescu, fost președinte al României și președinte de onoare al PSD, îndemnând formațiunea politică să revină la ideologie pentru a-și recâștiga electoratul.

Reporter Tass: Sunteți președinte de onoare al Partidului Social-Democrat. PSD este cel mai mare partid din România, reprezentând interesele celor mai mulți români. În ultima perioadă, situația din interiorul PSD a lăsat mult de dorit. Cum vedeți viitorul partidului?

„Nu este niciun secret că relațiile mele cu partidul s-au răcit în ultimii ani. Motivul se referă la valori, la principii”. (…) „Cel mai rău lucru este că în prezent Partidul Social-Democrat nu funcționează ideologic, ci doar ca instrument de putere”, a declarat Ion Iliescu, notând că PSD a ajuns să adopte o ideologie orientată „spre centru”.

„Cred că situația va împinge PSD să revină la ideologie, să consolideze democrația internă și să recâștige electoratul, pe baza actualelor structuri sociale. România, la fel ca alte țări din Europa de Est, nu își poate permite să renunțe la politicile de stânga”, a precizat Iliescu.

 

Inchide