Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu va sesiza Comisia de la Veneția

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu va sesiza Comisia de la Veneția
Publicat: 17/06/2018, 23:54
Actualizat: 26/03/2019, 00:53

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu avertizează că nu va demisiona din funcție, dacă i se va fabrica un dosar penal, pentru că oricine poate păți asta, atât timp cât e suficientă declarația unui denunțător. „Se poate întâmpla orice. Adică vine unul și face un denunț, se formează un dosar,” a declarat Lăzăroiu într-un interviu la Antena 3. „Eu nu am să îmi dau demisia, dacă se întâmplă așa ceva, pentru că SUNT UN LUPTĂTOR. Nu am să fac ca Toni Greblă. Ne judecăm, blocați postul și vedem. Dacă Toni nu demisiona, îl suspendau și el câștigând revenea și primea bani din urmă și primea niște daune morale. Dar mandatul s-a dus…”

Instanța supremă a decis, în 11 mai, achitarea fostului judecător al Curții Constituționale Toni Greblă, în dosarul în care fisese acuzat de trafic de influență, fals în acte și coordonarea unui grup infracțional. Decizia magistraților nu este definitivă.

Nici până în ziua de azi nu mi-au spus că m-au interceptat

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu este revoltat de faptul că, în 2007, a fost interceptat pe un mandat pe siguranță națonală, într-un dosar care nu îl viza și nici până acum nu a fost înștiințat oficial că a fost ascultat.

„Asta poate să facă oricând, oricui (n.r.: dosar la DNA). Credeți că, probabil, nu avem? În 2007, AM FOST INTERCEPTAT cu autorizație de la Înalta Curte, pe siguranță națională. Îl interceptau pe Borbely. Era atunci o problemă cu directoarea lui de investiții. Și eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, undeva prin Covasna. Și zic, am și eu niște bani în depozit și mă mut la țară. Îmi plăcea ideea. Și l-am întrebat ai? Era prin 2007, când s-a decis ca toate cabanele care nu înghit bani să fie scoase la vânzare. Dacă ai și dacă pot fi scoase la vânzare? Zice, lasă-mă să verific. Peste o săptămână îmi zice, domnule nu mi-am imaginat niciodată că sunt câteva de cabane. M-a pus în legătură cu directorul adjunct de la păduri. Și el mi-a zis, domnule știți că e o problemă, trebuie să facem carte. Am zis scoateți-o că eu banii pe care îi am (…) și dacă e, mă mai împrumut la bancă și dacă nu îmi ajung, atunci asta e, renunț, dacă nu pot să acopăr cât mi-e plapuma”, a povestit Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

„Deci acestea erau discuțiile mele cu Borbely. Și el fiind interceptat, că știți cum e, el fiind interceptat ajungi și tu. Și bineînțeles că am căzut acolo în plasa interceptărilor și s-a dus la președinte, la Băsescu. A zis, domnule știi cutare, cutare. (…) Dacă ăsta are probleme penale, Lăzăroiu, se duce la ÎCCJ și îl scapă. Asta se întâmpla de sărbătorile de Paște, în aprilie 2011 și m-a chemat și mi-a zis vezi că s-a dat mandat de interceptare. Știu și cine l-a dat. Vă dați seama că atunci când se dă un mandat de interceptare, atunci trebuie să existe un dosar. Vă imaginați că mă uitam în fața casei să văd dacă sunt mascații. Nu am făcut nimic. N-avem nicio treabă, doar că picasem în plasa interceptărilor. Dar și după iunie-iulie m-au chemat. Au zis, stai liniștit că s-a văzut că nu ești de vină. Incredibil, dar adevărat. Nici până în ziua de astăzi nu mi-au spus că am fost interceptat.”

Va fi sesizată Comisia de la Veneția

Comisia de la Veneția va fi sesizată luni, ca urmare a situației create de întâlnirea dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, a anunțat magistratul duminică seara. „Cu toții (n.r.: judecătorii CCR cu care a discutat) am ajuns la aceeași concluzie că trebuie SĂ IES PUBLIC pentru că și dânșii au înțeles că există o stare de pericol. Inițial am vrut în aceeași zi să sesizăm Comisia de la Veneția. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim,” a declarat Petre Lăzăroiu, judecător CCR; la Antena 3. El a povestit că l-au întrebat colegii dacă are curajul să iasă public să vorbească despre întâmplare. „De ce să nu am curajul. Doar nu mă apuc acum să mint, să fabulez. Spun ce mi s-a întâmplat. Dovadă este că nimeni nu a infirmat. Dimpotrivă a confirmat. Bine, nu a confirmat conținutul discuțiilor.”

Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruța Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidențial Simina Lăzărescu, care i-a spus că se pune în discuție revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru președintelui Iohannis.Administrația Prezidențială a anunțat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuția a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susține că nu este implicată Administrația Prezidențială.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Documentul care va fi obligatoriu pentru toți românii. Anunțul făcut astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...