VIDEO | Kelemen Hunor, despre alocarea „direcționată” a fondurilor către primării: Dacă ne cheamă DNA-ul, mergem şi răspundem

Publicat: 11/10/2021, 22:06
Actualizat: 11/10/2021, 23:23

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la B1TV, că nu are nicio emoție cu privire la plângerea penală depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu, după ce social-democrații și USR-iștii l-au acuzat pe Florin Cîțu că a distribuit în mod preferențial sume importante de bani din fondul de rezervă, către primarii PNL și UDMR.

El a afirmat că finanțarea alocată către primării a fost făcută propunerilor venite de la Prefecturi pentru diferite investiții, costuri de funcționare sau confinanțări, care au fost avizate de ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu și semnate de el și premierul Florin Cîțu.

„Nu ştiu, nu am verificat. Prefecţii au avut sarcina de a trimite solicitările către Guvern, pe baza datelor din teritoriu, fiindcă sunt foarte multe primării unde ori cofinanţarea era o problemă, ori funcţionarea primăriei, inclusiv salarii şi aşa mai departe. Propunerile au venit de la prefecţi, nu de la miniştri, nici măcar de la Ministerul Dezvoltării, nici de la Finanţe. Hotărârea de Guvern, legal, e propus de Cseke pe baza propunerilor Prefecturilor, avizat de Dan Vîlceanu, contrasemnat de mine şi de Florin Cîţu. Deci procedural nici nu există altă posibilitate, altcineva nu trebuie să avizeze”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a afirmat că nu va comenta acuzațiile celor de la PSD, întrucât lista cu solicitări de fonduri a trecut de două ministere și acestea sunt justificate. El nu consideră că premierul Cîțu ar fi direcționat preferențial banii către primăriile PNL și UDMR în detrimentul celor de la PSD și USR PLUS.

„Ce zice PSD-ul ok, nu o să comentez eu, dar dacă ne cheamă Procuratura generală, DNA-ul, unde ajunge, noi mergem şi răspundem. Eu vă spun: nu am văzut lista venită de la prefecţi, eu am văzut lista care a trecut de două ministere. Ministerul Finanţelor spune dacă sunt bani şi dacă aceste solicitări sunt justificate. Ministerul Dezvoltării strânge datele din teritoriu. În rest, o intervenţie nici din partea premierului, nici din partea celorlalţi colegi nu a existat. Aicea nu miniştrii se duc şi nu premierul se duce să adune aceste date. (…) Aşa se întâmplă în fiecare an. De la bun început, când noi aprobăm bugetul se ştie că sunt multe primării unde apar probleme pe parcursul anului, din varii motive. Dar nimeni nu a căutat să scoată de pe listă pe unii şi să lase pe alţii”, a adăugat Kelemen Hunor.

El a subliniat că nu are nicio emoție în ceea ce privește plângere penală depusă de PSD și dacă va fi chemat la DNA, va răspunde.

„Nu am nicio problemă, nu am nicio emoţie, dacă voi fi întrebat răspund. Ce pot să răspund, în mare v-am spus. Nu este ceva ieşit din comun. Aşa se va face şi peste un an de zile. Nu se va face altfel”, a mai explicat Kelemen Hunor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”