Kelemen Hunor: În acest război noi nu putem să rămânem în afara disputelor politice

Kelemen Hunor: În acest război noi nu putem să rămânem în afara disputelor politice
Publicat: 01/07/2012, 19:08
Actualizat: 01/07/2012, 21:19

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, după ședința Consiliului Reprezentanților Unionali de la Târgu Mureș, că formațiunea nu va putea rămâne în afara disputelor politice, mai ales pe teme importante, legate de statul de drept și instituțiile fundamentale.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea nu va putea să rămână în afara disputelor politice dintre putere și opoziție, dar că, în „războiul poitic” dintre USL și PDL, reprezentanții Uniunii vor trebuie să aibă grijă să „lase lucrurile deschise”, apărând însă, în același timp, teme importante, legate de statul de drept și instituțiile fundamentale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În acest război noi nu putem să rămânem în afara disputelor politice, dar nu înseamnă că noi trebuie să fim implicați în felul în care sunt implicate partidele românești și trebuie să avem grijă să lăsăm lucrurile deschise și de fiecare dată când e vorba de statul de drept, de instituțiile fundamentale, să le apărăm, așa cum am făcut și în ultimii 22 de ani, acesta este scopul nostru, în această perioadă, ca partid de opoziție. Am spus că s-ar putea să fim și noi atinși de acest război politic. Vom vedea ce se va întâmpla, în perioada următoare, vă dați seama că dacă este o competiție politică foarte dură, nici UDMR nu va sta pe tușă, deci nu putem să nu ne spunem puctul de vedere pe anumite teme importante”, a spus Kelemen.

Întrebat despre una dintre temele politice actuale, legate de scandalul de plagiat care îl vizează pe premierul Victor Ponta, președintele UDMR a spus că se așteaptă ca acesta „să formuleze concluziile” în momentul în care va exista „o poziție oficială a unui for academic”.

„Noi nu am discutat despre acest lucru, eu consider că în momentul în care va fi o poziție oficială a unui for academic, atunci premierul, ca om responsabil, va fi în stare să formuleze concluziile. Orice plagiat e plagiat, aici nu încape nicio discuție și sunt convins că premierul Ponta va formula concluziile așa cum trebuie să facă, noi nu dăm sfaturi, dar plagiatul este plagiat”, a spus el.

Kelemen a afirmat că UDMR este „o opoziție constructivă” și că reprezentanții săi pot acorda sprijin pentru inițiative în folosul cetățeanului sau care corespund programului politic al Uniunii.

„Dacă sunt inițiative în folosul cetățeanului sau corespund programului nostru politic, putem da votul în Parlament – vom analiza și vom decide. După alegerile parlamentare, în funcție de rezultat, lucrurile rămân deschise și trebuie discutate la momentul potivit. Când e nevoie de voturile noastre, de fiecare dată putem găsi acele soluții și acele coaliții, dacă e cazul, prin care să participăm eventual la guvernare. Orice formațiune politică dorește să ajungă la putere, asta e logica noastră și a oricărui partid politic. Când ești în opoziție, nu e nicio tragedie și trebuie să accepți acest lucru ca atare. Sigur, până în decembrie nu se va schimba nimic”, a spus Kelemen Hunor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase