Kelemen: N-am văzut probleme majore în USL, dincolo de certuri, care să fi necesitat decizia PNL

Kelemen: N-am văzut probleme majore în USL, dincolo de certuri, care să fi necesitat decizia PNL
Publicat: 25/02/2014, 23:38
Actualizat: 28/09/2018, 21:31

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu a văzut problemele majore din USL, dincolo de certurile cunoscute, care să fi necesitat decizia PNL de părăsire a Guvernului și spune că acum este „altă situație la care trebuie găsită o soluție”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, marți seară, de corespondentul MEDIAFAX cum comentează decizia PNL de a ieși de la guvernare și de a rupe USL, Kelemen Hunor a spus că nu ar comenta prea mult situația în urma deciziei PNL, pentru că UDMR nu a contribuit cu nimic la destrămarea USL.

„Nu îmi place să comentez deciziile celorlalte partide, ei au fost aleși împreună în 2012, au făcut opoziție împreună, ne-au dat jos de la guvernare împreună și când au cerut votul oamenilor l-au cerut pentru a guverna patru ani. Eu nu am văzut acele probleme majore, dincolo de certurile cunoscute, care să fi necesitat o astfel de decizie care, sigur, trebuie respectată. E un partid important PNL, nu vrea să meargă mai departe, are altă agendă, alte proiecte, asta este viața. În acest moment este o nouă situație, la care trebuie găsită o soluție. Nu aș comenta mai mult, pentru că noi nu am contribuit cu nimic la destrămarea USL, chiar am stat cât de departe se putea de această alianță”, a spus Kelemen.

Întrebat, în continuare, ce va face UDMR, cum va răspunde unei invitații a PSD de a forma o altă majoritate, liderul Uniunii a spus că se va accepta un dialog cu PSD.

„Noi, de fiecare dată când partidele democratice ne-au invitat la un dialog, am acceptat acest dialog, deci vom accepta dialogul și în continuare, că vine de la PSD, că vine din altă parte, niciodată nu am spus «nu» unei invitații la o discuție, la un dialog. Nu există, la această oră, o astfel de invitație, nu am vorbit nici cu Ponta, nici cu altcineva. Dacă va exista o astfel de invitație ne vom așeza la masă, ce vom decide nu știu. Cunosc părerile colegilor, abordările, perspectivele, dar le vom discuta în UDMR, dacă va exista o solicitare”, a subliniat Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că, vineri, va avea loc o ședință a președinților organizațiilor județene ale UDMR urmată, sâmbătă, de ședința CRU, în care se va analiza situația politică.

„Nu cred că se va vota o rezoluție sau o poziție tranșantă în CRU, probabil, dacă va fi cazul, vom cere un mandat larg de negociere de la CRU”, a menționat liderul UDMR.

Referitor la o posibilă invitație privind intrarea UDMR la guvernare, Kelemen Hunor a declarat: „Dacă vom ajunge acolo, și dacă în urma discuțiilor vom ajunge la o concluzie care poate fi pusă pe hârtie, atunci sigur nu faci un astfel de pas fără un acord politic, de fiecare dacă așa am procedat”.

În ceea ce privește protocolul USL – UDMR din 2012, Kelemen Hunor a afirmat că în document nu se preciza nimic despre vreo cifră privind numărul de miniștri care revin partidelor, ci a existat o prevedere conform căreia, după alegeri, PSD, PNL și UDMR vor forma împreună guvernul, iar pozițiile în guvern vor avea loc în funcție de ponderea fiecărui partid.

„Nu se putea trece vreo cifră privind numărul de mandate de miniștri pentru că nu se știa rezultatul alegerilor”, a mai precizat Kelemen.

Liderii PNL au adoptat, marți seară, o rezoluție privind ieșirea liberalilor de la guvernare. Rezoluția prevede ieșirea de la guvernare, demisia în bloc a miniștrilor PNL și a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta și poziția parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, proiectul prevede și libertatea aleșilor locali de a negocia majorități la nivelul consiliilor județene și a consiliilor locale fără restricții de la centru.

În rezoluție, totodată se constată încetarea existenței USL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top