Kelemen: Nu văd ideea în jurul căreia se poate forma o nouă majoritate, un lider al opoziției

Redactor:
Vasile Magradean
Kelemen: Nu văd ideea în jurul căreia se poate forma o nouă majoritate, un lider al opoziției
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu vede ideea în jurul căreia se poate forma o nouă majoritate, considerând că nu există un lider în zona opoziției care să aibă „capacitatea politică, autoritatea și viziunea" necesare pentru un astfel de rol, transmite corespondentul Mediafax.

Întrebat, duminică, la Satu Mare, într-o conferință de presă, cum comentează afirmația lui Ludovic Orban potrivit căreia o victorie a PNL la europarlamentare ar duce la o criză în coaliție și la căderea Guvernului și dacă ar trebui schimbat Guvernul, Kelemen Hunor a enumerat mai mulți politicieni din opoziție despre care a spus că nici unul nu ar putea fi liderul opoziției.

„O majoritate parlamentară se poate obține în urma alegerilor parlamentare interne sau între două alegeri să se formeze o nouă majoritate, dar pentru asta e nevoie de o idee, de un program sau de un lider. (…) Ideea să îi omorâm pe cei de la PSD și ALDE este o idee generoasă, dar ce se va întâmpla a doua zi? Ok, ai făcut, ai rezolvat, a doua zi ce urmează? Eu nu văd ideea în jurul căreia se poate forma o nouă majoritate și nu văd un lider, nu există un lider în zona Opoziției care are capacitatea politică, autoritatea necesară și viziunea necesară, moral să stea extrem de puternic ca să coaguleze o majoritate. Nu văd acest lider”, a spus Kelemen.

Acesta a enumerat mai mulți lideri, apoi a concluzionat: „Nu mi se pare. Deci avem o problemă”.

„Să îi luăm la rând. Traian Băsescu, să fim oameni serioși, după 10 ani, cine mai vrea cu Băsescu? În afară de Iliescu, sau pe lângă Iliescu, e al doilea om care a făcut cele mai multe dezastre în această țară. Ei doi sunt responsabili, Iliescu și Băsescu. Nu o să ne întoarcem la Băsescu, bănuiesc eu. Ludovic Orban? Mă îndoiesc că ar fi liderul în jurul căruia se poate forma o majoritate. Dan Barna sau Dacian Cioloș? Nu cred. Victor Ponta? Nu mi se pare. Deci avem o problemă”, a spus Kelemen.

Acesta consideră că actualul Guvern poate fi înlocuit în orice moment când există o majoritate și când aceasta are capacitatea să dea un nou guvern, ceva coerent, „măcar pentru o perioadă scurtă, până în 2020 când vor veni alegeri”.

„Eu nu pot să intru în speculații ce se va întâmpla pe 27 mai, pe mine mă preocupă ce se va întâmpla pe data de 26. Tot ce trebuie făcut după 26, în funcție de rezultatele din 26, se poate gândi. Dar în acest moment nu văd nici ideea, nici liderul, asta e problema mea, fără să critic pe cineva, în afară de Băsescu, dar nu văd liderul. Cine e acel lider, care e ideea, care e programul? Vom vedea”, a subliniat președintele UDMR.

Acesta a adăugat că pentru partidele românești aflate în competiția electorală, rezultatul de la europarlamentare va fi extrem de important în ceea ce privește pregătirile pentru prezidențiale.

Inchide