Kelemen: O consultare pe tema referendumului este BINEVENITĂ. Să NU fie cum a făcut Băsescu în 2009

Redactor:
Vasile Magradean
Kelemen: O consultare pe tema referendumului este BINEVENITĂ. Să NU fie cum a făcut Băsescu în 2009
O consultare în plus pe tema referendumului, dacă președintele Iohannis dorește, este binevenită, spune președintele UDMR, Kelemen Hunor. „Să nu fie una cum a făcut Băsescu în 2009, a venit în Parlament, a ținut un discurs, după care, râzând, a zis ", adaugă liderul UDMR.

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că întrebarea la referendum ar trebui să fie generală și politică, în așa fel încât răspunsul să fie „da” sau „nu”.

„O consultare în plus, dacă președintele dorește, cu Parlamentul este în regulă, este binevenită orice consultare. Doar să nu fie una cum a făcut Băsescu în 2009, a venit în Parlament, a ținut un discurs de câteva minute, după care, râzând, a zis și a plecat. Nu cred că, dincolo de cinismul lui Băsescu, se poate spune că a fost o consultare, asta e clar. Dar, în rest, nu știm cum va suna întrebarea la referendum. Cred că ar trebui să fie una generală și politică, ca să poată să răspundă omul cu sau , fără detalii tehnice. Detaliile tehnice necesită pregătire juridică, bănuiesc că nu va merge președintele spre detalii tehnice ci, mai degrabă, spre niște principii clare politice care pot fi foarte ușor formulate și la care se poate răspunde cu sau ”, a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR va merge la consultările de la Cotroceni pe tema referendumului, liderul Uniuniii a răspuns afirmativ.

„Dacă va fi o invitație vom merge, noi mergem de fiecare dată, cred în colaborarea loială cu instituțiile fundamentale cum sunt Parlamentul, Guvernul, Președinția”, a subliniat Kelemen Hunor.

Președintele Klaus Iohannis le-a spus luni jurnaliștilor prezenți la Palatul Cotroceni pentru declarația sa de presă, într-o discuție informală, că va convoca partidele politice la consultări pe tema referendumului pe justiție.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient și mai puternic”.

Șeful statului a avut săptămâna trecută consultări pe tema referendumului pe justiție cu reprezentanții societății civile.

Inchide