Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră pe tema coronavirus

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră pe tema coronavirus

Klaus Iohannis a anunțat că va convoca ședința CSAT miercuri, de la ora 14.00, unde vor fi discutate măsurile luate în contextul coronavirului și strategia pentru combaterea unei epidemii la nivel național.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că situația în Italia a generat și generează multă îngrijorare, mai ales în rândul românilor, astfel că, în acest context, a decis să convoace CSAT.

„Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile. Situația din Italia a generat și generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul românilor și e de înțeles, dat fiind că mulți români locuiesc acolo. Eu sunt în contact permanent cu instituțiile responsabile pentru a monitoriza ce se întâmplă în zonele aflate în carantină. Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc CSAT miercuri, 26 februarie, ora 14.00 pentru a discuta strategia de combatere a unei potențiale epidemii la nivel național”, a spus Klaus Iohannis.

Şapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229, anunţă Serviciul de Protecţie Civilă, conform publicaţiilor Le Repubblica şi Corriere della Sera.

În Lombardia sunt peste 170.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Inchide