Klaus Iohannis s-a lansat în cursa pentru Cotroceni din fața Guvernului. „Nu sunt un om al scandalului și al spectacolului”

Klaus Iohannis s-a lansat în cursa pentru Cotroceni din fața Guvernului. „Nu sunt un om al scandalului și al spectacolului
Publicat: 27/09/2014, 17:09

În încercarea de a egala, ca susținere, lansarea lui Victor Ponta, pentru mintingul de astăzi din București, PNL și PDL au dat mobilizarea pentru 50.000 de membri de partid și simpatizanți fără carnet, dar aflați în evidențele liberalilor și democrat-liberalilor. Au ajuns aproape 30.000. Cei mai mulți au venit din București, acolo unde filialelor li s-a cerut să aducă 12.000 de oameni. De la consilierii generali, locali, primari, funcționari, până la organizațiile de tineret și de pensionari, fiecare sector a trebuit să strângă 2000 de militanți, câte 1000 de la fiecare partid, aleși și organizați cu o săptămână înainte. În țară, cele mai multe autobuze au fost chemate din Ilfov, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman, în timp ce județele din nord sau cele ACL nu are o mare susținere au primit normă minima: 2-3 autocare. De la consilierii județeni la primarii de comune, membrii de partid, eventual cu rude și apropiați, miningiștii PNL și PDL au fost îmbarcați în această dimineață și lăsați direct în Piața Victoriei. Șeful Guvernului căruia s-au dus să-i strige la geam lipsește însă din țară.

El a fost însă prezent în toate dicursurile rostite de pe scenă. Tonul l-a dat secretarul general al PPE, Antonio Lopez. „La nivelul conducerii PPE, am urmărit cu stupoare ce a făcut Guvernul Ponta, prin ordonanța de urgență care legiferează traseismul politic. Este foarte rar să găsești un discurs atât de absurd al unui lider european, cum a vorbit Victor Ponta. Noi, în Europa, nu agreăm astfel de abordări politicianiste. Fac un apel la cetățenii români că un astfel de politician fără simțul ridiciolului, care aruncă cu pomeni electorale, nu poate și nu trebuie să devină președintele României”, a spus el.

Iohannis: Nu sunt un om al scandalului

Klaus Iohannis a spus, în discursul rostit la mitingul de lansare, că viziunea sa este „România lucrului bine făcut”, intrând în competiție cu gândul „să facem din România o țară care știe ce vrea și care poate ceea ce vrea” și că își provoacă contracandidații la o dezbatere serioasă.

„Mărturisesc, nu e ușor, e un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici, nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar. Nu m-am gândit că eu, un profesor de liceu, cu nume de neamț, dintr-un oraș din centrul țării, voi fi astăzi în fața a zeci de mii de oameni entuziaști, vorbind în numele a milioane de susținători, cu o viziune pentru România. Democrația și libertatea au făcut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetățenii acestei țări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră, voi ați făcut acest lucru posibil. Este o onoare și o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie pentru Președinția României cu încredere și convingere”, a afirmat Iohannis în fața susținătorilor prezenți la mitingul ACL din Piața Victoriei.

El a mai spus că este „un om al faptelor, nu al vorbelor goale”, „un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului și spectacolului”, „un om care construiește, nu care distruge”.

„Viziunea mea, ca președinte al României, poate fi spusă simplu, dar cuprinzător: România lucrului bine făcut! (…) Eu vă spun cu toată convingerea: în România se poate! Am intrat în competiția prezidențială cu acest gând: să facem din România o țară care știe ce vrea și care poate ceea ce vrea! O Românie a lucrului bine făcut!”, a continuat el.


UPDATE 12:30 Klaus Iohannis: „Despre ce sunt alegerile: vrem încă 5 ani de scandal sau un președinte care vine cu viziune? Vrem democrație sau lăsăm totul în mâna unui singur partid?”

UPDATE 12:25 Klaus Iohannis: „Îi provoc pe contracandidații mei la o campanie serioasă”

UPDATE 12:15 Klaus Iohannis: „Nu este ușor. E un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că eu un profesor de liceu cu nume de neamț că voi fi aici în fața a zeci de mii de oameni entuziaști. Este o onoare și o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie cu încredere și convingere. Forța mea este forța voastră, viziunea mea este viziunea voastră, iar victoria mea va fi victoria voastră”

UPDATE 12:08 Vasile Blaga: „De fiecare dată când îți propui un mare proiect e să-ți convingi propria familie. Prezența dvs aici arată că marea familie a ACL crede în proiectul Klaus Iohannis. Proiectul nostru este despre România care trebuie să convingă prin fapte. ACL vă propune candidatul etalon al lucrului bine făcut, Klaus Iohannis”

UPDATE 11:59 Cătălin Predoiu: „A privi înainte e o datorie. Să privim înainte către victoria lui Klaus Iohannis. Noi avem curajul să spunem toate fărădelegile pe care regimul Ponta le-a făcut României”

UPDATE 11:55 Ludovic Orban, despre PSD: „Oameni buni, le este frică pentru ceea ce au făcut. Le este frică de voi, de toți oamenii liberi din țara asta, pentru că suntem mai mulți decât ei. Le este frică pentru că vor pierde alegerile prezidențiale. Vă pun o întrebare: Vă este frică de ei? Azi pornim bătălia pentru România. Arătați-le celor care le este frică că în România nu a murit credința, tot ceea ce e bun și sfânt. Azi să dăm semnalul victoriei”

UPDATE 11:47 Mihai Răzvan Ungureanu: „Klaus Iohannis este președintele pe care îl așteptăm de 25 de ani. Avem nevoie de un președinte care să reprezinte România, care să nu fie doar auzită, ci și ascultată”.

UPDATE 11:42 Pe muzica din filmul „Ultimul mohican” a fost lansat și sloganul campaniei „România lucrului bine făcut”

UPDATE 11:39 Gheorghe Falcă, primarul Aradului: Nu este o luptă între dreapta și stânga, ci între bine și rău, între minciună și adevăr.

UPDATE 11:20 Antonio Lopez: Cu Iohannis președinte veți avea o garanție a securității și nu frica de abuz. Candidatul Ponta ne-a demonstrat doar cât de bine minte.

UPDATE 11:15 Antonio Lopez: Ponta minte întruna, aruncă cu pomeni electorale. Nu poate și nu trebuie să devină președintele României Europene

UPDATE 11:10Evenimentul de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis a început la ora 11.00, în Piața Victoriei. Potrivit liderilor ACL, s-a convenit ca lansarea să aibă loc sub formă de miting în încercarea de a marca ideea confruntării dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis. Evenimentul este prezentat de Aurelian Temișan, iar invitatul special este secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez-Isturiz.

Manifestarea este programată să dureze aproximativ o oră și jumătate. Potrivit organizatorilor, sunt așteptate la miting aproximativ 50.000 de persoane din toate filialele PNL și PDL din țară.

Evenimentul ACL va bloca o parte din traficul rutier prin Piața Victoriei, dar se va putea circula pe Bulevardul Aviatorilor – Calea Victoriei – Bulevardul Lascăr Catargiu și Șoseaua Nicolae Titulescu – Bulevardul Iancu de Hunedoara.

Organizatorii spun că lansarea va fi „un eveniment clasic de campanie”, în care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. Înaintea candidatului ACL, va susține un discurs președintele PDL, Vasile Blaga, șeful de campanie al lui Iohannis.

La miting sunt programați să mai vorbească primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache, prim-vicepreședintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu și purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Liderii ACL se vor afla pe o scenă amplasată în fața Guvernului, urmând ca fiecare vorbitor să pășească pe un podium care va ajunge în mijlocul celor prezenți. De asemenea, în Piața Victoriei organizatorii vor monta ecrane pe care se va retransmite live evenimentul.

Chiar dacă lansarea candidaturii la prezidențiale a lui Iohannis se va petrece sâmbătă, lansarea programului său pentru prezidențiale „România lucrului bine făcut” va avea loc luni seară, la Palatul Parlamentului.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Amenzi URIAŞE pentru greşeli minore din trafic! Toţi ŞOFERII trebuie să fie atenţi la aceste...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Preoți din Vaslui, anchetați penal după ce au ținut o slujbă în memoria mareșalului Antonescu
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
Anunțul făcut de șeful PFIZER! Toți cei vaccinați cu AMBELE DOZE trebuie neapărat să știe...
Întâmplarea-emblemă pentru România. Bătrânul care a început să plângă că nu a avut bani de...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...