La sediul USL, victorie marcată de austeritate: fără șampanie, doar aplauze

La sediul USL, victorie marcată de austeritate: fără șampanie, doar aplauze
Exaltarea și exuberanța specifice unei victorii nu au fost simțite la sediul USL, victoria la parlamentare fiind caracterizată de austeritate, întrucât au lipsit șampania și susținătorii, iar bucuria liderilor prezenți a fost vădit "umbrită" de îngrijorarea de dinaintea negocierilor pentru Guvern.
Publicat: 09/12/2012, 23:02
Actualizat: 06/07/2013, 09:25

Exaltarea și exuberanța specifice unei victorii nu au fost simțite la sediul USL, victoria la parlamentare fiind caracterizată de austeritate, întrucât au lipsit șampania și susținătorii, iar bucuria liderilor prezenți a fost vădit „umbrită” de îngrijorarea de dinaintea negocierilor pentru Guvern.

Duminică, la sediul central al USL, a domnit liniștea pe aproape tot parcursul zilei. În afară de două conferințe de presă, care nu au durat mai mult de zece minute fiecare, nimic nu a tulburat șederea jurnaliștilor, care au venit cu mare aplomb și cu toată tehnica din dotare, pregătiți pentru ce e mai greu.

Pe de altă parte, jurnaliștii au beneficiat de o tratație decentă, cei care au fost acreditați la sediul USL beneficiind de cafea, apa plată și minerală și ceai la discreție. În afară de acestea, jurnaliștii au fost serviți cu o câte o pizza, dar și cu pachete conținând pui sau vită cu garnitură de orez sau cartofi și salată de varză. Cei care țineau post au fost serviți cu mere sau covrigi de Buzău.

Spre seară au început să vină la sediul central și câțiva dintre liderii USL, printre care Daniel Chițoiu, Eugen Nicolăescu, Corneliu Dobrițoiu, Mircea Diaconu, Ecaterina Andronescu, Corina Crețu, Radu Stroe, Eduard Hellvig.

De asemenea, înainte de ora 21.00, au venit și Crin Antonescu, Liviu Dragnea și Daniel Constantin, care au și susținut o declarație de presă.

Unul dintre momentele amuzante ale serii a fost sosirea lui Crin Antonescu la sediul USL. Când jurnaliștii „au sărit” asupra lui, la intrarea în sediu, adresându-i pe mai multe voci întrebări, liderul PNL a evitat să dea răspunsuri pe scări, spnând că va face declarații imediat după ora 21.00.

„Fiți bun… spuneți-ne acum…”, i-a replicat un jurnalist zgribulit de frig, care stăteta cu camera de filmat în spate, stârnind rumoare și zâmbete în rândul jurnaliștilor, dar și nedumerirea liderului PNL, care nu a înțeles de ce s-a râs în urma sa.

Crin Antonescu, Liviu Dragnea și Daniel Constantin au privit rezultatele exit-poll-urilor fiind deja în direct la tv, imediat după anunț ei făcând o declarație succintă de presă. Mesajul a conținut un apel la calm, sugerând că evidența câștigării alegerilor de către USL îi impune lui Traian Băsescu desemnarea lui Victor Ponta ca premier.

Marele absent de la sediul USL a fost chiar Victor Ponta, liderii USL ținând legătura cu premierul prin intermediul transmisiei în direct a lui Ponta de la Târgu Jiu.

La sediul USL nu a venit, duminică seară, niciun susținător. De asemenea, nu s-a sărbătorit cu șampanie. Rezultatul exit-poll-urilor a fost primit de cei prezenți în sala de ședințe, cu aplauze.

Bucuria câștigării alegerilor parlamentare, deși prezentă pe fețele liderilor USL, a fost vădit umbrită de gândul la viitoarele negocieri privind majoritatea parlamentară și componența Executivului.

Dar gândul incertitudiinii privind desemnarea lui Ponta ca premier, de către Traian Băsescu, se întrezărea în primul rând.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine