Lia Olguța Vasilescu cere demisia lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general: „A refuza eliberarea legală a unei persoane pentru că a criticat politica represivă a Partidului Comunist se numește poliție politică”

Lia Olguța Vasilescu cere demisia lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general: „A refuza eliberarea legală a unei persoane pentru că a criticat politica represivă a Partidului Comunist se numește poliție politică
Publicat: 02/04/2019, 14:48

„A refuza eliberarea legală a unei persoane pentru că a criticat politica represivă a Partidului Comunist se numește poliție politică. Acest lucru l-a făcut Augustin Lazăr când era șeful acelei comisii de la Penitenciarul Aiud pentru eliberarea condiționată a unor dizidenți politici. Nu avem nevoie de un certificat CNSAS pentru a stabili asta”, a transmis Olguța Vasilescu, potrivit unui comunicat de presă al PSD remis MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că la 30 de ani de la căderea comunismului, România se află în situația revoltătoare ca procurorul cu cel mai înalt grad din sistemul judiciar să fi fost un agent de poliție politică a regimului comunist. „După dezvăluirile privind trecutul său, fiecare zi în care Augustin Lazăr ocupă funcția de procuror general al României este o încălcare gravă a valorilor democratice și o ofensă de netolerat pentru toți dizidenții din timpul regimului comunist și pentru toți ce care au luptat la Revoluție. Îi cer deci să plece imediat din funcție și să își ceară scuze față de cei pe care i-a făcut să sufere în timpul comunismului”, a solicitat Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a mai subliniat că dacă Augustin Lazăr va refuza să își dea demisia, atunci președintele Klaus Iohannis va trebui să-l revoce imediat din funcție.

„Are pe masă propunerea de revocare. Chiar astăzi poate semna decretul, pentru a înlătura această pată rușinoasă de pe obrazul Justiției din România. Putem presupune că până acum nu a știut trecutul tulbure al lui Augustin Lazăr. Dar de acum înainte nu mai are nicio scuză. Dacă nu-l revocă, devine complice și își va murdări mâinile și conștiința cu păcatele acestui procuror al poliției politice comuniste. Să nu uităm și ca singurul procuror invitat să vorbească în fața Curții Europene a Drepturilor Omului a fost, culmea, torționarul Augustin Lazăr care a călcat în picioare drepturile fundamentale ale unui dizident politic. Ce palmă pentru România și pentru Europa!”, a mai afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Și Asociația „21 Decembrie 1989″ a cerut luni demisia procurorului general și ca acesta să prezinte scuze public președintelui și tuturor românilor după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora un procuror din Alba pe nume Augustin Lazăr ar fi refuzat să elibereze un disident anticomunist.

Reacțiile vin după ce Lumea Justiției a publicat documente care ar arăta cum un procuror din județul Alba, pe numele său Augustin Lazăr, a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist, acest lucru întâmplându-se în mijlocul anilor ’80. Potrivit sursei citate, numele procurorului din acest caz este identic cu cel al actualului procuror general al Romaniei, iar cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din județul Alba, județ din care provine și actualul procuror general. Jurnaliștii de la Lumea Justiției precizează că nu știu dacă procurorul din această cauză este unul și același cu actualul procuror general, Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a transmis, luni, că nu poate confirma aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire în spațiul public.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Gogoșile de post, desert perfect. Plus, cornulețe cu rahat
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?