Liberalii îl acuză pe DRAGNEA că vrea să FRAUDEZE alegerile electorale. PNL critică numirea lui Mircea Drăghici la șefia AEP

Liberalii îl acuză pe DRAGNEA că vrea să FRAUDEZE alegerile electorale. PNL critică numirea lui Mircea Drăghici la șefia AEP
Publicat: 20/02/2019, 14:25
Actualizat: 26/03/2019, 05:50

Nominalizarea lui Mircea Drăghici de către Partidul Social Democrat pentru a ocupa poziția de președinte al Autorității Electorale Permanente nu reprezintă altceva decât confirmarea faptului că intenția reală a lui Liviu Dragnea este de a frauda următoarele rânduri de alegeri din România. Este inacceptabil ca persoana care a fost condamnată penal definitiv tocmai pentru fraude electorale să fie aceeași care girează numirea unui nou șef al AEP. În condițiile în care în următorii 2 ani de zile în România se vor desfășura 4 scrutine electorale generale, prin propunerea făcută PSD transmite un mesaj clar tuturor competitorilor că actuala coaliție de guvernare nu intenționează să garanteze alegeri libere și corecte”, a transmis PNL într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liberalii au adăugat că Mircea Drăghici e acuzat de deturnarea subvențiilor primite de partid de la stat și le-a folosit în interes personal. Aceștia susțin că președintele AEP ar trebui să reprezinte garanția desfășurării corecte a alegerilor electorale.

„Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este acuzat că a deturnat subvențiile primite de partid de la stat și le-a folosit în interes personal pentru bolizi de lux, pentru chirii lunare de 19.000 de euro și contracte de 1,8 milioane lei în beneficiul soției pentru cheltuieli de publicitate. Dincolo de faptul că domnia sa se află într-un grav conflict de interese în raport cu aceste fapte care nu au fost elucidate nici până la acest moment, reprezintă o contradicție în termeni ideea de a-l propune pe Mircea Drăghici să vegheze la corectitudinea desfășurării alegerilor. În mod firesc, în urma demisiei președintelui AEP persoana nominalizată să ocupe această responsabilitate trebuie să fie o personalitate din societatea civilă cu recunoaștere publică și experiență în procesul electoral sau, în cazul în care se dorește o nominalizare politică, o persoană propusă din rândul partidelor care nu se află la guvernare, tocmai pentru a reprezenta o garanție a desfășurării corecte a alegerilor ce vor urma”, mai transmit liberalii.

În încheiere, Partidul Național Liberal le solicită tuturor partidelor parlamentare susținerea unui candidat pentru șefia AEP care să nu aparțină actualei coaliții guvernamentale.

Social-democrații au decis, marți seara, la Parlament, în ședința CEx, ca Mircea Drăghici, trezorierul PSD, propus anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, să fie propus pentru conducerea AEP, după demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Președintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcție pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru