Lider ALDE, către Orban: După ce le zâmbești oamenilor în Pitești, peste o săptămână le spui ce proști sunt

Lider ALDE, către Orban: După ce le zâmbești oamenilor în Pitești, peste o săptămână le spui ce proști sunt
Publicat: 22/04/2019, 17:10

„Aproape că nu există un miting al noului PNL unde să apară Ludovic Orban și unde să nu ne minunăm de modul în care văd acești oameni competiția electorală și poporul român. Nu putem să nu remarcăm cât de jos a ajuns nivelul lor de dezbatere și de adresare. La ultima ispravă, am putut găsi un discurs în care manipularea și minciuna se împletesc în forme bizare pe care nici măcar ei nu le pot crede.[…] După atâția ani de experiență politică, am rămas totuși perplex când am văzut cu câtă dezinvoltură împarte Ludovic Orban românii în cetățeni de două categorii. Deștepții și frumoșii – cei care votează cu PNL, proștii și inculții – cei care votează cu orice alt partid. Așa ceva este unic chiar și pentru politica originală de Dâmbovița. După ce le-ai zâmbit frumos oamenilor în Pitești, sperând să profiți de Simfonia Lalelelor ca să mai furi niște voturi, peste o săptămână le vorbești altora ce #proști sunt oamenii din Argeș? Că sunt ușor de manipulat și nu sunt educați? Acest gen de comportament replicat în fiecare județ, pentru că nu a fost o scăpare, nu are nimic de-a face cu liberalismul”, a afirmat vicepreședintele ALDE Andrei Gerea, potrivit unui comunicat emis de partid.

Andrei Gerea mai acuză și Partidul Popular European de divizarea Europei în două categorii de cetățeni, discurs preluat acum de Ludovic Orban și PNL.

„Oamenii nu se lasă impresionați și nici manipulați, oamenii știu bine cum au trăit în guvernarea celor pe care i-ai adus la vârful noului PNL, cum au trăit în guvernarea USR- Cioloș plus Doi și un sfert pe care noul PNL a susținut-o. Oamenii știu și cum trăiesc astăzi. Pot face singuri diferența! Nu ne ajunge că PPE împarte Europa în cetățeni de două categorii, în țări cu mai multe viteze. Acum PNL-ul lui Orban împarte și românii în buni și răi. Asta este apucatură de pe vremea unor regimuri care au adus nenorociri în istorie!”, a mai afirmat vicepreședintele ALDE.

De asemenea, Gerea a declarat că PNL se laudă cu proiectul de lege al ALDE prin care ajutorul social „mai este acordat doar celor care îl merită cu adevărat”.

„Este greu să spui că oamenii sunt manipulați că nu vor mai primi pensiile, pentru că în această guvernare le-au fost mărite, iar ai voștri au tăiat pensiile și salariile. Este greu să spui că oamenii se lasă manipulați că nu vor mai primi subvențiile, pentru că în această guvernare au primit subvențiile la timp și integral, iar ai voștri nu le-au dat sau le-au dat parțial și cu mari întârzieri. Este greu să spui că oamenii se lasă manipulați că nu vor mai primi ajutorul social, după ce mai acum câteva luni oamenii tăi încercau să se laude cu proiectul de lege al ALDE prin care ajutorul social mai este acordat doar celor care îl merită cu adevărat”, mai arată comunicatul ALDE cu declarația lui Andrei Gerea.

Președintele PNL Ludovic Orban a susținut sâmbătă, în cadrul unui miting de peste 3.000 de persoane, în Alexandria, că susținătorii PNL de acolo știu foarte bine cum conduce PSD în unele județe, „călcând în picioare voința și demnitatea fiecărui român”.

„Cum conduc ei, dragii mei? Știți foarte bine, în Teleorman, știți foarte bine cum conduc în Dâmbovița, știți foarte bine cum conduc în Argeș, știți foarte bine cum conduc în Ialomița, în Prahova mai puțin, că lumea este mai educată și este o populație urbană. Își bat joc de oameni, îi sperie pe toți oamenii care au frică față de Dumnezeu, îi sperie că nu le mai dau ajutoare sociale, îi sperie că le închid magazinele, îi sperie că nu le mai dau subvenția de la APIA, îi sperie că nu le mai dau ajutorul pentru persoanele cu dizabilități, îi sperie că n-o să mai primească pensia. Asta fac ei, conduc călcând în picioare voința și demnitatea fiecărui român”, a afirmat președintele PNL Ludovic Orban la Alexandria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi