Lider din opoziție: PSD-ALDE au pus ochii pe Consiliul Concurenței de mai mult timp. Vor să politizeze conducerea

Redactor:
Diana Grigore
Lider din opoziție: PSD-ALDE au pus ochii pe Consiliul Concurenței de mai mult timp. Vor să politizeze conducerea
Ludovic Orban a declarat, marți, că PSD și ALDE au pus ochii pe Consiliul Concurenței de ceva timp și că acum vor politizarea instituției, precizând că aceștia au uitat că aceasta este într-un cadru european, iar demersul coaliției ar avea consecințe grave pentru România.

„Obiectivul PSD-ALDE este de a confisca toate instituțiile statului și de a le transforma în filiale de partid. Au pus ochii pe Consiliul Concurenței de mai mult timp, existând la ora actuală un proiect de lege care să schimbe modalitatea de numirea a conducerii Consiliului Concurenței, astfel încât să politizeze conducerea Consiliului Concurenței și să încheie înainte de termen mandatul actualei conduceri. Este evident că tot atacul împotriva Consiliului Concurenței este dat cu obiectivul de a pune mâna și pe această instituție”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că politizarea Consiliului Cpncurenței ar duce la consecințe „extrem d egrave pentru România”.

„Aici, în schimb, domnii de la PSD-ALDE, au ignorat un lucru important. Funcționarea Consiliului Concurenței este o funcționare care există într-un cadru european, în cadrul unor reglementări europene și că orice fel de manevră ocultă pe care încearcă să o realizeze, orice fel de politizare a Consiliului Concurenței, riscă să provoace consecințe extrem de grave pentru România la nivel european și sunt convins că își vor rupe dinții în continuare în acest demers de a încerca să schimbe conducerea actuală a Consiliului Concurenței, care din punctul nostru de vedere a exercitat misiunea pentru care a fost pusă să o îndeplinească în condiții de legalitate și de mare seriozitate”, a conchis Orban.

Șeful Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, a prezentat, marți, raportul comisiei cu privire la ancheta privind ROBOR. El a anunțat că raportul forului legislativ arată că ROBOR a fost manipulat, iar Comisia va propune demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, și sancționarea lui Nicolae Cinteză, directorul Direcției Supraveghere al BNR.

 

Inchide