Lider PNL Argeș: Cine nu știe să ne respecte ne obligă să-l învățăm noi să ne respecte

Lider PNL Argeș: Cine nu știe să ne respecte ne obligă să-l învățăm noi să ne respecte
Publicat: 18/02/2014, 13:42
Actualizat: 05/02/2019, 15:17

„E sigur că domnul Antonescu nu trebuie să facă un pas înapoi, ci trebuie să facă pași înainte, pentru că ne-am angajat la un proiect politic, iar noi suntem alături de domnia sa. În niciun caz nu trebuie să facă ceea ce a sugerat colegul nostru. Pe de altă parte, colegul nostru (Sorin Ilieșiu-n.r.) face un lucru care nu se face. Dânsul e mai nou în partid, sau, mă rog, Noi ar trebui să fim alături de președintele partidului, nu să venim cu tot felul de variante din acestea, un pas înapoi, un pas înainte și așa mai departe”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, senatorul Ion Popa.

El a mai spus că PNL trebuie să rămână în continuare la guvernare, „mai vizibil” decât până acum, iar liderii partidului să aducă în atenția partenerilor din USL protocolul și programul de guvernare ale Uniunii.

„Va trebui ca prezența noastră să fie mult mai puternică, mult maI vizibilă, mult mai consistentă decât până acum. Că s-a ajuns în situația asta s-a ajuns nu de ieri, de azi, s-a ajuns de-a lungul timpului pentru că unii dintre noi nu au făcut ceea ce trebuie și când trebuie. Prin urmare, va trebui ca președintele partidului împreună cu ceilalți lideri care participă la aceste discuții să pună în fața colegilor noștri de la PSD și de la PC protocolul de funcționare al Uniunii Social Liberale, proiectul de guvernare al Uniunii Social Liberale cu care am mers în fața oamenilor și ne-au votat și toate negocierile care au fost făcute. Lucrurile astea trebuie respectate. Iar dacă cineva își imaginează că noi vrem să facem anumite lucruri cu orice preț se înșală amarnic, iar cine nu știe să ne respecte ne obligă să-l facem noi, să-l învățăm noi să ne respecte”, a mai afirmat președintele PNL Argeș.

Întrebat cine sunt cei despre care spune că nu au făcut ceea ce trebuie și când trebuie, senatorul Ion Popa a răspuns: „Mă refer în primul rând la prestația pe care au avut-o unii dintre colegii noștri atât în spațiul public, cât și în demnitățile pe care le-au avut de-a lungul timpului. Prestația lor trebuia să fie mult mai fermă”.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că își va pune funcția „pe masa” conducerii partidului, marți, când are loc ședința BPN al partidului, el arătând că totdeauna, simbolic, mandatul său a fost „pe masă”.

Liderul PNL a declarat, într-o emisiune a postului B1 Tv, că își va pune marți funcția de președinte al PNL „pe masă, din nou, a câta oară”, iar cu acest prilej se va clarifica poziția PNL în ceea ce privește negocierile din USL și situația guvernării.

Antonescu a fost întrebat dacă personal crede că membrii PNL ar fi dispuși să se retragă din funcțiile publice și să accepte ieșirea de la guvernare.

„Eu am convingerea că un număr copleșitor dintre liderii naționali ai PNL (…) au această putere. Pe ce îmi bazez această afirmație? Pe faptul că au mai făcut-o”, a răspuns liderul PNL.

El a precizat că au fost cazuri în care au plecat „vreo cinci oameni” și este posibil și în prezent să fie „vreo cinci oameni” care pleacă din PNL pentru a rămâne la guvernare, „dar nu mai mulți”.

Totodată, Antonescu a precizat că situația din USL „trebuie să se tranșeze în următoarele zile”, astfel încât să se știe dacă mai există sau nu un Guvern al USL, menționând că o astfel de criză nu poate fi prelungită.

Senatorul PNL Sorin Ilieșiu s-a pronunțat pentru schimbarea din funcția de președinte al PNL a lui Crin Antonescu, susținându-l pentru această poziție pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidențiale sau candidat pentru funcția de premier din partea USL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne