Liderul TSD Prahova preia atribuțiile de președinte ale lui Mircea Cosma

Liderul TSD Prahova preia atribuțiile de președinte ale lui Mircea Cosma
Publicat: 18/02/2015, 18:52

Liderul organizației de tineret a PSD Prahova, Bogdan Toader, a preluat, începând de miercuri, atribuțiile președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administratorul public al județului Prahova, Fabioara Ionescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că miercuri Consiliul Județean Prahova a primit de la DNA documentele conform cărora președintele CJ Mircea Cosma se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile, după ce a fost pus sub control judiciar. Fabioara Ionescu a precizat că, în baza unor dispoziții anterioare care aveau în vedere preluarea atribuțiilor de către vicepreședinte în cazul în care președintele se află în deplasări sau în concediu, Bogdan Toader a preluat atribuțiile lui Mircea Cosma.

„Potrivit dispozițiilor care au fost semnate anterior, înlocuitorul de drept este vicepreședintele. În momentul de față vicepreședintele este Bogdan Toader. De asemenea, mie mi s-a transmis anterior funcția de ordonator de credite, deci pot să semnez documente bancare și eu, și domnul Toader. Deci în perioada asta conducerea CJ este asigurată de domnul Toader în primul rând și de mine. Eu nu pot semna certificate de urbanism, autorizații de construcție, dar pot semna documente de bancă și alte documente care intră sau ies din Consiliul Județean prin registratură”, a spus administratorul public Fabioara Ionescu.

Bogdan Toader are 32 de ani, este președintele TSD Prahova și a fost ales vicepreședinte al CJ Prahova la sfârșitul lunii iulie a anului trecut, după ce fostul vicepreședinte Laurențiu Rebega (PC) a fost ales europarlamentar.

În prezent, Rebega este cercetat de DNA sub acuzația de folosire a influenței ori a autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial; instigare la spălare de bani; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la uz de fals.

Cel de-al doilea post de vicepreședinte al CJ Prahova este liber după ce, în urma ruperii USL fostul vicepreședinte Sebastian Danielescu (PNL) a rămas fără funcție, el contestând în instanță decizia consilierilor de a-l schimba din acest post.

DNA Ploiești a decis, marți să-l pună sub control judiciar pe președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, acuzat de sprijinire de grup infracțional în dosarul în care este urmărit penal cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Mircea Cosma trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

În același dosar au fost reținuți oamenii de afaceri Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, Mihail Marian Coman, fost consilier județean, Vladimir Răzvan Ciorbă și Liviu Munteanu, în timp ce deputatul Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul său, deputatul Vlad Cosma, au fost puși sub control judiciar.

Cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu, este acuzat că a obținut fraudulos contractul pentru extinderea canalizării la Comarnic, iar Sebastian Ghiță, Vlad și Mircea Cosma sunt acuzați că ar fi făcut presiuni la SC Hidro Prahova pentru a-i atribui acest contract firmei lui Herțanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață