Lucian ROMAȘCANU, după ce portofoliul Culturii a trecut la Raluca Turcan: „Ne rotăm mai tare ca antrenorii de la Steaua”

Lucian ROMAȘCANU, după ce portofoliul Culturii a trecut la Raluca Turcan: „Ne rotăm mai tare ca antrenorii de la Steaua”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 24/06/2023, 19:31
Actualizat: 25/06/2023, 06:41

Fostul ministru al Culturii, social-democratul Lucian Romașcanu, a declarat că speră ca noul ministru, Raluca Turcan, să continue proiectele pe care le-a început el în acest domeniu.

Totodată, Romașcanu a declarat că speră ca miniștrii să nu mai fie schimbați iatât de des, precum „antrenorii de la Steaua”.

Fostul și actualul ministru s-au aflat sâmbătă la Sibiu, unde i-au conferit o distincţie de excelenţă preşedintelui FITS, Constantin Chiriac.

Cu acest prilej, Lucian Romaşcanu i-a mulţumit actualului ministru al Culturii, Raluca Turcan, „pentru normalitate” şi pentru „deschiderea de a duce mai departe ceea ce a fost bun din ceea ce a fost înainte”.

„Îi mulţumesc doamnei ministru pentru că facem un act de normalitate, aici. Am avut şi prima întâlnire oficială, în momentul în care au existat audierile din Parlament. În paranteză, (…) am venit doar fostul şi actualul (ministru al Culturii – n.r.), puteam, dacă ne gândeam puţin, să venim şi cu viitorul (ministru al Culturii – n.r.). Eu am fost al 31-lea şi al 27-lea, doamna ministru e al 32-lea, deci ne rotăm mai tare ca antrenorii de la Steaua. Ideea este că, dacă nu putem să avem continuitate prin oameni pe poziţii, că aşa e politica românească, măcar să avem continuitate în proiecte şi ceea ce ne-am propus să facem. Şi mulţumesc pe această cale doamnei ministru că şi-a arătat deschiderea de a duce mai departe ceea ce a fost bun din ceea ce a fost înainte”, a declarat Romaşcanu.

Lucian Romașcanu: Au fost 32 de miniştri în 33 de ani

Într-un interviu pentru Agerpres, Romașcanu s-a arătat nemulțumit de faptul că domeniul Culturii a avut 32 de miniștri în 33 de ani. În opinia sa, acest domeniu nu poate excela dacă va merge pe aceeași cale.

„Faceţi dumneavoastră socoteala: dacă au fost 32 de miniştri în 33 de ani, în condiţiile în care doi au dus patru ani de mandat, adică opt, mai rămân 30 de miniştri pe 25 de ani. Deci durata medie de viaţă a unui ministru al Culturii în România şi nu numai, la Transporturi la fel, la Sănătate este la fel, este o rotaţie care, din păcate, împiedică continuitatea!”, a declarat Lucian Romașcanu.

În opinia lui Romaşcanu, un ministru are nevoie de trei luni de zile, după ce se instalează în funcţie la Cultură, ca să ştie exact ce are de făcut şi cum funcţionează instituţia.

„Eu am început nişte lucruri extrem de importante. (…) Dacă ministrul care vine înţelege să poarte dialog cu cel care a fost, lucrurile ar putea să fie într-un fel duse mai departe, chiar dacă se schimbă oamenii. Dacă există orgolii, (…) atunci pierde toată lumea, pentru că, dacă nu eşti în domeniu, şi am fost şi eu prima oară, nu am fost din domeniu, trebuie să te raportezi cu smerenie la cei care ştiu ce se întâmplă acolo, să înveţi cât poţi de repede, să mergi înainte. Oricum o lună, în general, două îţi trebuie să înţelegi ce se întâmplă în minister, cel dinainte când află că pleacă colegii nu prea mai trag şi atunci sunt vreo trei luni de zile de schimb de mandat, care pot costa mult în ceea ce înseamnă proiecte şi mers înainte”, a explicat social-democratul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri