Gândul
07.02.2020
Politică

Ludovic Orban merge luni în Parlament cu lista de miniștri și programul de guvernare. „Cei de la PNL nu vor vota Guvernul”

Ludovic Orban merge luni în Parlament cu lista de miniștri și programul de guvernare. „Cei de la PNL nu vor vota Guvernul”

Premierul demis-desemnat Ludovic Orban a anunţat vineri care este următorul pas în jocul politic aparent formal pentru formarea unui nou guvern, în condițiile în care PNL și președintele Iohannis urmăresc ajungerea la alegerile anticipate.

Ludovic Orban a spus că luni va depune la Parlament lista de miniştri şi programul de guvernare actualizat, pentru începerea procedurilor de învestire a noului Guvern.

„Am hotărât – luni să depunem programul de guvernare actualizat şi lista de miniştri, dar nu pot să mă prezint în faţa Parlamentului înainte de a mă prezenta în faţa forurilor statutare ale PNL. Luni, la ora 10,00, vom avea o reuniune a Biroului Politic Naţional şi vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat şi lista Guvernului pentru ca tot luni să le trimitem spre Parlament, astfel încât să reducem cât mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care-l planifică PSD”, a declarat vineri Ludovic Orban, aflat la Balş (Olt).

Orban a precizat că parlamentarii PNL vor participa la ședințele de plen pentru reînvestirea unui nou guvern, dar se vor abține de la vot, fiind „o condiție obligatorie” pentru a se ajunge la organizarea alegerilor anticipate.

„Obiectivul nostru fundamental este să dăm puterea oamenilor din nou, iar acest lucru nu se poate face decât prin alegeri anticipate. România este ținută captivă de o majoritate retrogradă. Pentru a ajunge la această situație, este evident că Parlamentul trebuie să respingă două propuneri de guvern, iar parlamentarii PNL sunt mandatați să participe la ședințele de plen și să nu voteze Guvernul, astfel incat să fie dizolvat Parlamentul”, a adăugat liderul PNL.

Inchide