Razvan Ilie
11.02.2020
Politică

Ludovic Orban ripostează dur după atacul lui Băsescu: „Un nebun aruncă o piatră…” / EXCLUSIV Gândul LIVE

Ludovic Orban ripostează dur după atacul lui Băsescu: „Un nebun aruncă o piatră…” / EXCLUSIV Gândul LIVE

Premierul desemnat Ludovic Orban a ripostat în termeni duri, marți dimineață la Gândul LIVE, la atacul venit din partea fostului președinte Traian Băsescu care spusese că Iohannis îl „umilește” constant pe liderul PNL.

Traian Băsescu a lansat luni seară atacuri dure la adresa lui Ludovic Orban: fostul președinte a spus că Iohannis „îl umilește” și „îl desconsideră” pe liderul PNL și că acesta nu îl va mai numi din nou premier după alegeri.

În replică, Ludovic Orban spune că nu comentează „vorbele aruncate în vânt” ale unui „cetățean” care nu mai are niciun contact cu realitățile din politica locală:

„Nu sunt aici să comentez declarațiile fără nicio bază în realitate, am o relație foarte bună cu președintele Iohannis, e o colaborare care a dat roade de-a lungul timpului. Sunt vorbe așa aruncate în vânt fără nico bază… Ce zice acest cetățean, care a fost 10 ani președintele țării, dar care acum își vede de mandatul său de europarlamentar, nu are nicio bază, el nu e în măsură să comenteze realitatea din PNL, nici realitatea relațiile dintre președinte și mine. Realitățile din ultimii ani dovedesc total contrariul la tot ce a spus Băsescu. Știți cum se spune, un nebun aruncă o piatră și o sută de înțelepți se chinuie să găsească acea piatră”, a declarat Ludovic Orban la Gândul LIVE.

Potrivit liderului PNL, nu există nicio posibilitate ca președintele Iohannis să nominalizeze o altă persoană după alegeri:

„Premierul României va fi președintele partidului care câștigă alegerile. Obiectivul meu este să câștig și localele și alegerile parlamentare anticipate. Eu sunt candidatul PNL, eu voi fi propus, președintele m-a desemnat de 2 ori premier. Cum ar putea Iohannis după victoria PNL să nu mă desemneze pe mine ca premier? De trei ani de zile, sunt supus numai unor intoxicări”, a mai spus Orban la Gândul LIVE.

Ce declarase Traian Băsescu într-o emisiune TV de luni seara:

„La cum îl umilește Iohannis pe Ludovic Orban, doar îl desconsideră, nu îl va numi premier pe termen lung. I-aș fi explicat, dacă mă întreba: Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus, nu repeta schema pentru că o să-ți pice rău. Pentru ce să faci asta? Eu n-aș accepta… să știu că urmează să cad, să mă duc de trei ori. E umilitor. Ce președinte îți mai dă al patrulea mandat? Ludovic Orban pierde tot, poate și partidul. El n-a realizat în ce capcană l-a dus Iohannis. Știe că va cădea și face jocul penibil până la capăt cu programul de guvernare revizuit. Cât de caraghios să fii să faci asta? Trebuia să îi spună: Domnule președinte, eu am căzut o dată, că asta a fost înțelegerea. Dar la căderi haideți să mai căutăm pe altul”.

Inchide