Macovei confirmă participarea la dezbaterea IPP pentru prezidențiale. Cine a mai acceptat până acum

Macovei confirmă participarea la dezbaterea IPP pentru prezidențiale. Cine a mai acceptat până acum
Publicat: 23/10/2014, 21:12

Anunțul a fost făcut într-o postare pe pagina de Facebook a Monicăi Macovei.

„Monica Macovei va participa la dezbaterea între principalii candidați la prezidențiale (miercuri 29 octombrie, la Palatul Parlamentului), propusă de Institutul de Politici Publice”, se arată în mesajul postat de echipa de campanie.

IPP invită oficial principalii candidați în alegerile prezidențiale – Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei – să participe la o dezbatere electorală cu un format eficient pentru ca alegătorii să poată urmări oferta acestora.

Într-un comunicat remis, joi, presei, IPP a lansat public principalilor candidați invitația să participe la o dezbatere electorală înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale 2014, după un format utilizat în campaniile din democrațiile consolidate, arătând că alegătorii români merită o dezbatere electorală în alegerile prezidențiale 2014.

IPP propune ca dezbaterea să aibă loc miercuri, 29 octombrie, la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, iar la aceasta să participe principalii șase candidați, în ordinea intenției de vot din sondaje, respectiv Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleșcanu și Monica Macovei.

În comunicat se precizează că IPP a solicitat televiziunilor care vor să transmită dezbaterea să desemneze câte un moderator care va modera o secțiune a dezbaterii.

Potrivit propunerii IPP, dezbaterea ar urma să aibă 4 secțiuni tematice de 30 de minute (5 minute pentru fiecare candidat), o secțiune cu întrebări de la public/societate civilă (30 de minute) și o secțiune finală de mesaje libere (30 de minute).

În comunicat se menționează că Institutul pentru Politici Publice (IPP) este singura organizație neguvernamentală din România care a avut experiența organizării dezbaterilor electorale la cel mai înalt nivel între candidații la Președinție și beneficiind de o credibilitate și obiectivitate recunoscute atât de mediul politic intern, cât și de cel internațional.

„Institutul pentru Politici Publice susține importanța informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaților în ce privește securitatea, politica externă și stabilitatea politică și economică a României în următorii 5 ani și, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidați să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informațiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidențiale 2014”, susține IPP.

IPP menționează că această invitație ține cont de faptul că, până în prezent, nu se prefigurează a se organiza o asemenea confruntare electorală desfășurată în semn de respect pentru dreptul alegătorilor de a beneficia de toate informațiile înainte de a se prezenta la urne.

IPP amintește că dezbaterile pentru alegerile prezidențiale organizate de IPP în anul 2009 au avut fiecare audiențe de aproape 5.000.000 de alegători.

Candidatul independent la prezidențiale Teodor Meleșcanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a acceptat participarea la dezbaterea propusă de IPP pentru săptămâna viitoare, cu principalii candidați în alegeri, menționând că a acceptat și o invitație similară a PSD.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto