Macovei îi retrage sprijinul lui Ciprian Ciucu, pentru că acesta negocia cu PNL

Macovei îi retrage sprijinul lui Ciprian Ciucu, pentru că acesta negocia cu PNL
Partidul M10 a anunțat că îi retrage sprijinul politic candidatului independent la Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, motivând că acesta negocia cu PNL, inclusiv pentru a se înscrie în acest partid.

Organizația din București a Partidului M10 îi retrage susținerea candidatului Ciprian Ciucu pentru Primăria Capitalei, a anunțat partidul într-un comunicat de presă.

„M10 București a decis să retragă susținerea pentru candidatura domnului Ciprian Ciucu pentru funcția de primar al Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poartă cu PNL în vederea unei posibile intrări în PNL, intenție pe care a recunoscut-o public și pe care ne-a comunicat-o”, arată partidul.

M10 explică faptul că nu poate fi de acord să susțină „un membru PNL pentru nicio funcție publică în București sau un candidat care nu are nicio problemă să devină membru PNL”.

Ciprian Ciucu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că a discutat cu Cătălin Predoiu de la PNL și că este de părere că este nevoie de o unificare a dreptei.

„Am aflat că M10 mi-a retras sprijinul pentru candidatura la Primăria Bucureștiului. Am avut discuții cu Cătălin Predoiu înainte de nominalizarea lui Marian Munteanu. Discuțiile au avut loc în contextul nevoii de unitate a dreptei pentru câștigarea Bucureștiului și a rămas să ținem legătura. Precizez că discuțiile s-au derulat cu informarea conducerii M10 în timp real. Cred în continuare că trebuie să ne unim pentru a câștiga Bucureștiul”, a declarat Ciprian Ciucu.

„M10 ar fi putut înțelege ca dl. Ciucu să fie susținut și de alte formațiuni politice ca independent, dar nu poate fi acord cu negocieri pentru a deveni membru PNL. M10 consideră cu tărie că îndepărtarea partidelor vechi de la putere și înlocuirea acestora, în timp, cu partide politice noi și curate reprezintă singura șansă de a îmbunătăți viața românilor”, mai arată M10.

„E mult prea devreme să spunem dacă vom susține pe altcineva. (…) În clipa asta nu e problema noastră, dar o să ne uităm la candidați și o să decidem dacă oferim sprijin și cui”, a declarat Macovei pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă M10 ar putea negocia cu Nicușor Dan pentru a-l susține pe acesta în cursa pentru Primăria București, Monica Macovei a spus că „este prea devreme” pentru astfel de discuții.

„Așa cum am spus și în comunicat, noi putem face eforturi să susținem un candidat care este susținut și de alt partid, dar în niciun caz nu putem să mergem mai departe cu Ciprian Ciucu. PNL și PSD trebuie să dispară, să facă loc partidelor noi”, a mai spus președintele M10.

De asemenea, Macovei a spus că în privința lui Ciprian Ciucu nu există nicio posibilitate să mai fie susținut de M10. „Nu, clar, am luat o decizie. Subiectul este încheiat pentru noi”, a spus ea.

Partidul înființat de Monica Macovei continuă să strângă semnături pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide