Mama premierului Ponta povestește ce a făcut la DNA. „Victor a dorit să mă însoțească, am refuzat. Dacă aș putea, l-aș convinge să renunțe la funcția de premier”

Mama premierului Ponta povestește ce a făcut la DNA. Victor a dorit să mă însoțească, am refuzat. Dacă aș putea, l-aș convinge să renunțe la funcția de premier
Publicat: 08/03/2015, 11:20

Ea a spus că dacă ar avea puterea să îl convingă pe premier să renunțe la funcția de premier, ar face-o, dar îl admiră că rezistă în funcția de la Palatul Victoria. În schimb, despre ginerele său, arestat preventiv, a subliniat că este de o „naivitate unică”.

„Dacă aș avea putere să îl conving mâine (n.r. – pe Victor Ponta), mâine l-aș convinge să renunțe la această funcție, așa cum l-am susținut. Îl admir că rezistă. Aș jura pe Biblie că Victor nu a știut nimic. Nu vă faceți griji pentru mine, eu rezist. Victor, după ce l-am asigurat că nu ne simțim în pericol, nu am făcut nicio faptă reprobabilă, cred că și el s-a liniștit. Ginerele meu a stat în ultimul an ca o legumă două luni la pat, cu oxigen la nas. Faptul că e de o naivitate unică, are încredere totală într-un prieten și să pună sub semnul îndoielii sfaturile pe care i le dădeam noi”, a declarat la Antena3 Cornelia Naum.

Mama premierului, a explicat cum au decurs discuțiile cu procurorii în cazul în care a fost reținut Iulian Herțanu, cumnatul lui Ponta.

„Eu m-am dus destul de deschisă. Când am văzut toată echipa, nu am avut niciun fel de emoții la întâlnirea cu procurorii, am avut o oarecare teamă de întâlnirea cu presa. Stăteau cuminței ca la careu, am avut impresia că sare pe mine un stol de păsări, am evitat orice discuție directă.Cele 40 de minute de așteptare, am simțit jena de a fi privit de aparatele lipite de geam, am fost un pic sfidătoare, am întors capul, aveam senzația că îi privesc în ochi. Avocatul care m-a însoțit nu își luase o delegație, nu am știut că martorii nu au voie să fie însoțiți de avocați, a putut să asiste ca din partea ginerelui meu, care avea dreptul să știe ce spune un martor despre el.Nu m-ar fi deranjat dacă mă duceau într-un hol și nu stăteam ca în vitrină”, a spus la Antena3 mama premierului.

Ea a adăugat că este un „moment dificil în viața noastră”, dar că va încerca să treacă peste el cu calm și va încerca să își demonstreze dreptatea.

„Toți cei care ne cunosc, pe mine, pe copiii mei, știu că nu avem nicio vină, dar cei care mă privesc cu suspiciune… nu încerc să dau explicații pentru că oricum nu mă vor înțelege.Nu am nicio legătură, în afară că este ginerele meu. De la bun început nu am avut, noi ca firmă, nicio legătură cu firma Grossman, nu am văzut o dată un act al firmei Grossman, deși este o firmă veche, unde ginerele meu a lucrat și apoi a luat o parte din acțiuni. Noi suntem firmă de contabilitate, dar nu ne pricepem la construcții”, a adăugat Cornelia Naum.

Potrivit acesteia, în momentul arestării ginerelui său a existat o percheziție și la firma sa, deși „firma nu are nicio legătură, nici firma, nici noi ca persoană”. Mama premierului a ținut să precizeze că i s-a interzis să aibă acces la actele firmei Grossman, această interdicție venind din partea asociatului ginerelui său.

„Nu am văzut un document emis de firma Grossman.A avut loc și la biroul nostru o percheziție, într-un birou de 50 mp, accesul a fost liber la toate dulapurile, ni s-au verificat toate actele, nu s-a găsit niciun act care să aibă legătură cu firma Grossman, ni s-au luat toate calculatoarele”, a afirmat Cornelia Naum.

În ceea ce privește relația cu Victor Ponta, mama premierului a declarat că acesta a dorit să o însoțească la DNA, dar ea a refuzat.

„Am refuzat categoric imaginea săraca e bătrână și bolnavă. Nu sunt naivă că nu m-am prins ce cu ce are legătură. Nu am vrut să dau imaginea unei persoane speriate, neputincioasă, care pozează în victima femeie. Și ce dacă am 72 de ani? Mă pot descurca pe picioarele mele.Vi s-ar fi părut aberant, ca o presiune asupra justiției. Asta ne mai trebuia pe lângă celelalte acuzații. Nu ne mai trebuia încă una, dă-o în Doamne, iartă-mă”, a spus mama premierului.

În timpul audierilor la DNA, procurorii au întrebat-o despre relația cu Iulian Herțanu, cumnatul său, care este arestat preventiv.

„Lovind în mamă, lovești în fiu, lovind în soră, lovești și în frate”, a spus Cornelia Naum.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”