MApN le-a RETRAS GRADELE acordate lui Kovesi, Turcescu și Kelemen, la cererea lor. NUME DE PE LISTA CU NEREGULI: Isărescu, Hagi, Sorin Blejnar și Mihai Răzvan Ungureanu

MApN le-a RETRAS GRADELE acordate lui Kovesi, Turcescu și Kelemen, la cererea lor. NUME DE PE LISTA CU NEREGULI: Isărescu, Hagi, Sorin Blejnar și Mihai Răzvan Ungureanu
Publicat: 04/11/2012, 20:27
Actualizat: 26/03/2019, 07:21

Ministerul Apărării Naționale a revocat ordinele de acordare de grade în rezervă Codruței Kovesi, lui Robert Turcescu și lui Kelemen Hunor, la solicitarea acestora, transmite Mediafax.

Conform unui comunicat al MApN remis duminică agenției MEDIAFAX, „au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naționale, pentru Kövesi Laura-Codruța, Turcescu Robert Nicolae și Kelemen Ioan Hunor”.

De asemenea, Ministerul Apărării anunță că a dispus revocarea și altor ordine de avansare sau acordare a gradelor în rezervă din anii 2011 și 2012 pentru care s-au constatat nereguli, pe listele publicate din august de minister apărând o serie de personalități publice, de la Mugur Isărescu la Gheorghe Hagi.

În total, este vorba despre 316 persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011, 426 de persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011, 77 de persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012 și 16 persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012.

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, fostul șef ANAF Sorin Blejnar și psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 și 2012 în care au fost constatate nereguli.

Totodată, în situația prezentată de Ministerul Apărării pentru avansările în grad din 2011 mai figurează analistul Bogdan Chirieac, primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, senatorul independent Chirvăsuță Laurențiu, fostul primar de Botoșani Cătălin Flutur, dar și fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, fostul șef al ANI Cătălin Macovei, fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivășchescu, fostul șef al TVR Alexandru Lăzescu, senatorul UNPR Ovidius Mărcuțianu, fostul președinte al CJ Buzău Victor Mocanu, deputatul Dan Ilie Morega, deputatul Eugen Nicolicea,

De asemenea, în lista MApN apare și procurorul Codruț Olaru.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitești, Tudor Pendiuc, deputatul Cezar Preda, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov, fostul director Metrorex, Gheorghe Udriște.

Totodată, în 2011 au mai fost acordate grade și fostului ministru de Finanțe Bogdan Drăgoi, deputatului Nicolae Păun, senatorului PDL Ion Rușeț și deputatului PDL Alin Trășculescu.

De asemenea, în lista înaintărilor în grad în rezervă mai apar fostul președinte al CJ Iași, Constantin Simirad și fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, precum și Emilian Schwartzenberg și realizatorul TV Vlad Enăchescu.

Și foști membri ai echipei de fotbal Steaua – generația ’86 apar pe listele cu avansări în grad cu nereguli din 2011. Este vorba despre Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Helmut Duckadam, Adrian Bumbescu, Ștefan Iovan, Victor Pițurcă.

Totodată, apar pe lista MApN și Gheorghe Hagi și Dumitru Stîngaciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum s-a îmbrăcat Andreea Esca la nunta lui Smiley cu Gina Pistol? Decolteul a atras...
FOTO. Imagini senzaționale cu Roger Federer în România! Vor face înconjurul planetei: cum s-a îmbrăcat...
Un bărbat a murit la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie
Cum arăta Tina Turner, în tinerețe. Imagini rare cu artista în anii ’60
Reacţia unei cliente când vede cât a ajuns să coste un pui de ţară. ''Obrazul...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Banca Transilvania vinde o mașină accesibilă și de încredere
Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?
Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost...
BANCUL ZILEI. Vine un moșuleț de 80 de ani la doctor: Mă însor cu una...
CNN: „Mama tuturor crizelor” ar putea ricoşa în întreaga lume dacă SUA nu rezolvă problema...
Cum s-a îmbrăcat Smiley la nunta cu Gina Pistol? N-ai spune că e ginerică
Cum ȘTII dacă sarea de Himalaya este PE BUNE sau nu? SIMPLU ca bună ziua!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Cutremur total la Moscova! A ajuns de urgență la spital: Starea sa este critică
O nouă taxă pentru șoferi. Noi cheltuieli pe acest drum
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Marii absenți de la nunta Ginei Pistol și a lui Smiley. De ce nu au...