Marcel Ciolacu, despre redeschiderea școlilor: „Măgăria este la guvern, care încearcă să arunce responsabilitatea pe autorităţile locale”

Marcel Ciolacu, despre redeschiderea școlilor: „Măgăria este la guvern, care încearcă să arunce responsabilitatea pe autorităţile locale”
Marcel Ciolacu, după tragedia de la Piatra Neamț: Am decis suspendarea acțiunilor de campanie / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Publicat: 11/09/2020, 17:50

Marcel, Ciolacu, președintele PSD, susține că este necesară învățarea în unitățile școlare, deoarece elevii au petrecut o perioadă mare de timp, de la începutul pandemiei și până în prezent, în care nu au învățat și nu au interacționat.

Liderul PSD, aflat în vizită la Buzău, a făcut mai multe declarații referitoare la începerea anului școlar și redeschiderea școlilor, precum și despre măsurile luate astfel încât elevii să revină în unitățile școlare în siguranță, puncânt faptul că Guvernul aruncă responsabilitatea deschiderii şcolilor autorităţilor locale.

Marcel Ciolacu, despre redeschiderea școlilor

„Copii trebuie să meargă la şcoală. Din martie, este mult prea mult timp de absenţă fizică a copiilor în şcoală. Există probleme. Autorităţile locale, indiferent de culoarea politică, au obligaţia de a crea cadrul în care părinţii să aibă încredere să şi trimită copiii la şcoală. Marea măgărie este a Guvernului care încearcă să mute iarăşi, cum a făcut cu pandemia, toată responsabilitatea către autorităţile locale. Am văzut şi eu sumele acordate ieri către autorităţile locale din fondul de rezervă al primului ministru. Pentru administraţiile PNL fonduri importante, mai puţin importante către administraţiile PSD, dar asta este politica anilor 90 care se va dovedi falimentară pentru PNL.

M-aş fi aşteptat la mai multe de la preşedintele României şi preşedintele de facto al PNL şi, în loc să dezbine, ar fi trebuit, într-un asemenea moment important, să fi făcut apel la solidaritate şi unitate, astfel încât lumea să aibă mai mult curaj să îşi trimită copiii la şcoală. De altfel, aceasta este agenda românilor, deschiderea şcolilor şi nu alegerile locale. Cum se vor gestiona lucrurile vom vedea după deschiderea şcolilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Învățământul online – „o gogoriţă şi o minciună”

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări și despre învățământul online, pe care îl consideră  „o gogoriţă şi o minciună” deoarece nu poate fi implementat în întreaga țară.

„S-a vânturat mult timp ideea ca vom avea învăţământ online. Ştim cu toţii, şi eu şi premierul şi preşedintele că este o gogoriţă şi o minciună. Sunt vreo 5.000 de UAT-uri neacoperite, deci nu se putea face acest lucru şi nu au venit nici mult trâmbiţatele tablete sau să fi avut capacitatea ca măcar manualele să acopere nevoile copiilor”, a mai susținut liderul PSD.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...