„Ora de caligrafie”, mutată de la Cotroceni, în online. Mesajul unor personalități marcante pentru încurajarea elevilor – VIDEO

„Ora de caligrafie”, mutată de la Cotroceni, în online. Mesajul unor personalități marcante pentru încurajarea elevilor - VIDEO
Dorli, elevă în clasa a II-a din București, mesaj pentru colegi la început de an școlar / Sursa: PiArt Vision
Publicat: 11/09/2020, 17:35

Dacă, în mod tradițional, oamenii de cultură se așezau în bănci alături de copii, la Muzeul Național Cotroceni, pentru a promova educația temeinică, în cadrul proiectului „Ora de caligrafie”, pandemia de COVID-19 mută ediția din acest an în online, iar personalitățile care susțin progamul au transmis un mesaj video de încurajare a elevilor înainte de începerea noului an școlar.

Elevii din România primesc un mesaj de încurajare impresionant din partea unor personalități, cu câteva zile înainte de începerea unui nou an școlar, un an cu totul special din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, vineri, situația scenariilor pentru încererea anului școlar, conform hotărârilor luate de responsabilii din teriroriu. În cele cele mai multe școli, peste 12.600, elevii vor merge în clase, în timp ce în aproape 240, țoți copiii vor participa la activitățile educaționale online.

Maia Morgenstern: „Este drumul tău, indiferent de vreme sau de vremuri”

Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Marian Preda, Melania Medeleanu, Medeea Marinescu, Amalia Enache și Cornel Ilie vorbesc într-un clip video despre curaj, încredere și despre importanța educației, indiferent de vreme și de vremuri. În clip apare și Dorli, elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială „Sfinții Constantin și Elena” din București.

Mesajul este optimist și încurajator, dar clipul video are și referiri la realitatea pe care suntem nevoiți să o traversăm în această perioadă.

Mesajul este optimist și încurajator, dar clipul video are și referiri la realitatea pe care suntem nevoiți să o traversăm în această perioadă.

„Copilăria este despre curaj, iar anul școlar care începe acum este o nouă aventură în care urmează să pornești”, le-a transmis copiilor Medeea Marinescu „Oricâte provocări vor apărea pe acest drum, vei ști la capătul aventurii că nu trebuie să renunți niciodată”, a completat Cornel Ilie. „Este lecția lui 2020 care te va face mai puternic”, este mesajul Melaniei Medeleanu.

„Un om curajos și puternic știe cum să răzbească, știe ce are de făcut”, spune Marian Preda, rectorul Universității din București. „Este drumul tău, indiferent de vreme sau de vremuri”, a conchis actrița Maia Morgenstern.

Clipul face parte din proiectul „Ora de caligrafie”, ajuns anul acesta la a patra ediție, este un concept cultural-educațional care se dorește a fi un îndemn pentru educația sănătoasă, temeinică, și care își propune să transmită un mesaj de încurajare și responsabilitate deopotrivă copiilor, învățătorilor și părinților.

Proiectul„Ora de Caligrafie” este un concept PiArt Vision, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni și susținut de DPD România. „Este un proiect  lansat la Muzeul Național Cotroceni în anul 2017 pe care îl organizăm cu mare drag în fiecare an, deoarece am observat că mulți copii sunt pasionați de dimensiunea estetică a scrisului.  Creativitatea și educația se întâlnesc și de această sub forma unei îndeletniciri pe care nu dorim ca generațiile următoare să o dea uitării. De aceea, demersul nostru este mai mult decât un eveniment sau o manifestare punctuală, este o pledoarie pentru scrisul de mână, o campanie de sensibilizare în favoarea caligrafiei ca parte din dezvoltarea frumoasă a generației tinere și educate din România”, a precizat Liviu Jicman, directorul Muzeului Național Cotroceni.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase