„Ora de caligrafie”, mutată de la Cotroceni, în online. Mesajul unor personalități marcante pentru încurajarea elevilor – VIDEO

„Ora de caligrafie”, mutată de la Cotroceni, în online. Mesajul unor personalități marcante pentru încurajarea elevilor - VIDEO
Dorli, elevă în clasa a II-a din București, mesaj pentru colegi la început de an școlar / Sursa: PiArt Vision
Publicat: 11/09/2020, 17:35

Dacă, în mod tradițional, oamenii de cultură se așezau în bănci alături de copii, la Muzeul Național Cotroceni, pentru a promova educația temeinică, în cadrul proiectului „Ora de caligrafie”, pandemia de COVID-19 mută ediția din acest an în online, iar personalitățile care susțin progamul au transmis un mesaj video de încurajare a elevilor înainte de începerea noului an școlar.

Elevii din România primesc un mesaj de încurajare impresionant din partea unor personalități, cu câteva zile înainte de începerea unui nou an școlar, un an cu totul special din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării a transmis, vineri, situația scenariilor pentru încererea anului școlar, conform hotărârilor luate de responsabilii din teriroriu. În cele cele mai multe școli, peste 12.600, elevii vor merge în clase, în timp ce în aproape 240, țoți copiii vor participa la activitățile educaționale online.

Maia Morgenstern: „Este drumul tău, indiferent de vreme sau de vremuri”

Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Marian Preda, Melania Medeleanu, Medeea Marinescu, Amalia Enache și Cornel Ilie vorbesc într-un clip video despre curaj, încredere și despre importanța educației, indiferent de vreme și de vremuri. În clip apare și Dorli, elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială „Sfinții Constantin și Elena” din București.

Mesajul este optimist și încurajator, dar clipul video are și referiri la realitatea pe care suntem nevoiți să o traversăm în această perioadă.

Mesajul este optimist și încurajator, dar clipul video are și referiri la realitatea pe care suntem nevoiți să o traversăm în această perioadă.

„Copilăria este despre curaj, iar anul școlar care începe acum este o nouă aventură în care urmează să pornești”, le-a transmis copiilor Medeea Marinescu „Oricâte provocări vor apărea pe acest drum, vei ști la capătul aventurii că nu trebuie să renunți niciodată”, a completat Cornel Ilie. „Este lecția lui 2020 care te va face mai puternic”, este mesajul Melaniei Medeleanu.

„Un om curajos și puternic știe cum să răzbească, știe ce are de făcut”, spune Marian Preda, rectorul Universității din București. „Este drumul tău, indiferent de vreme sau de vremuri”, a conchis actrița Maia Morgenstern.

Clipul face parte din proiectul „Ora de caligrafie”, ajuns anul acesta la a patra ediție, este un concept cultural-educațional care se dorește a fi un îndemn pentru educația sănătoasă, temeinică, și care își propune să transmită un mesaj de încurajare și responsabilitate deopotrivă copiilor, învățătorilor și părinților.

Proiectul„Ora de Caligrafie” este un concept PiArt Vision, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni și susținut de DPD România. „Este un proiect  lansat la Muzeul Național Cotroceni în anul 2017 pe care îl organizăm cu mare drag în fiecare an, deoarece am observat că mulți copii sunt pasionați de dimensiunea estetică a scrisului.  Creativitatea și educația se întâlnesc și de această sub forma unei îndeletniciri pe care nu dorim ca generațiile următoare să o dea uitării. De aceea, demersul nostru este mai mult decât un eveniment sau o manifestare punctuală, este o pledoarie pentru scrisul de mână, o campanie de sensibilizare în favoarea caligrafiei ca parte din dezvoltarea frumoasă a generației tinere și educate din România”, a precizat Liviu Jicman, directorul Muzeului Național Cotroceni.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța a ajuns la 15,49!
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Începe războiul! Un fost premier al României spune exact când va începe
Florin Cîțu, anunț sumbru pentru România. Cea mai neagră veste națională. „Regres puternic”
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...