Marcel Ciolacu a „evadat” din biroul în care era ținut de doi lideri PSD și a ajuns la convenția partidului lui Ponta. Huiduieli din sală

Marcel Ciolacu a evadat din biroul în care era ținut de doi lideri PSD și a ajuns la convenția partidului lui Ponta. Huiduieli din sală
Publicat: 16/02/2020, 13:06
Actualizat: 16/02/2020, 14:08

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns, duminică, la Convenţia Naţională a Pro România, deși surse din partid au declarat că Mihai Tudose şi Claudiu Manda Manda s-au opus participării liderului PSD la evenimentul lui Victor Ponta.

Marcel Ciolacu nu a ţinut cont de părerea a doi membri influenţi din PSD şi a ajuns, în urmă cu scurt timp, la Convenţia Naţională a Pro România, care se desfășoară la Parlament. Și a fost întâmpinat cu ostilitate.

Potrivit unor surse politice din partid, cei care nu au fost de acord ca preşedintele interimar să meargă la evenimentul lui Victor Ponta sunt Mihai Tudose şi Claudiu Manda.

Ciolacu a stat în biroul său din Parlament și a discutat cu aceștia, apoi a decis să meargă la Convenția Pro România.

„Vă înțeleg supărarea. Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit ca Corina Crețu să fie comisar european. Asta nu înseamnă că trebuie să trec pe lângă ea și să o înjur. Nu noi suntem conducătorii care ne-au învrăjbit. Victor Ponta nu este un om care are ură, este un om rațional. Știu că sunt mulți colegi din PSD care nu vor o alianță cu PSD. Știu că și printre dumneavoastă sunt colegi care nu vor o alianță cu PSD. Dar nu ați vrea să îi întrebăm și pe români ce vor? Eu și Victor Ponta ne aflăm în Parlament pe votul românilor. Înainte de a fi pesedist sau membru Pro România, suntem români. Îl avem pe domnul Orban și demis și demisionat, unii zic că e demidemis”, a declarat Ciolacu.

Huidut pentru „trădătorul” Tudose

Marcel Ciolacu a fost huiduit când a spus că nu are o problemă să recunoască faptul că Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun. Acesta le-a răspuns celor prezenți că le înțelege supărarea, după ce Tudose s-a întors la PSD.

„Chiar dacă spuneți așa, și vă înțeleg supărarea, chiar și de la Iași. Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit pentru ca Corina Crețu să fie comisar european. Asta nu înseamnă că eu trebuie să trec pe lângă Corina Crețu să o huidui sau să o înjur. Ăsta este istoricul pe care trebuie să ni-l asumăm. Nu noi am fost conducătorii care ne-au învrăjbit”, a mai spus Ciolacu.

Victor Ponta a întins și el mâna spre PSD.

„Și eu ascult de mama, ca și Marcel, iar dacă mama ar vedea ceea ce se întâmplă în PSD, ar spune: Ce ați făcut la PSD de ați stricat totul? Asta voiam să transmitem astăzi. Că dacă alții nu au luat inițiativa, am luat-o eu. Să punem pe același scaune oameni diferiți. Ne-am mai dat afară, ne-am mai împăcat. Cred că există un val public de sancționare a ceea ce a fost în ultimii ani și acest val ne va lovi la alegerile locale și parlamentare. Dar trebuie să construim alternativa”, a declarat Ponta.

La această Convenţie participă și liderul PSD Bucureşti, Gabriela Firea, și Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.

Firea: Sper să nu fiu dată afară din PSD pentru că am venit aici

Gabriela Firea, preşedintele PSD Bucureşti, participă, duminică, la Convenţia Naţională a Pro România, unde a afirmat că această decizie i-ar putea cauza probleme. „Dacă nici acum nu mă dau afară din partid, înseamnă că s-a schimbat PSD”, a declarat primarul Capitalei.

„I-am zis lui Victor (Victor Ponta – n.r.) că sper să nu fiu dată afară din partid pentru că am ales să particip la această şedinţă. Sper să nu fiu chemată la o şedinţă cu sentinţă dinainte stabilite, cu actori care au roluri bine stabilite şi apoi execuţia. Mulţi dintre voi ştiu acest lucru, pentru că aţi fost acolo. Au fost foarte multe greşeli, o politică total greşite. Dacă nici acum nu sunt dată afară din CEx înseamnă că s-a schimbat ceva în PSD”, a declarat primarul Capitalei.

Tăriceanu acuză blatul PSD-PNL

La eveniment participă şi Călin Popescu Tăriceanu, care a acuzat, din nou, PSD că a făcut blat cu PNL

„După ce am asistat la un blat al celor două partide mari la prezidenţiale, am avut această şaradă cu alegerea primarilor în 2 tururi. Au ales să sacrifice alegerea primarilor pentru a încerca să forţeze anticipate. Am mari semne de întrebare. Pare să fie un nou blat între cele două partide mari. Pentru faţadă, nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”, a spus în discursul său, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun