VIDEO | Marcel Ciolacu: România are o evaziune fiscală de 10% din PIB. 34% din TVA nu este colectat

Publicat: 08/12/2021, 19:32
Actualizat: 08/12/2021, 19:37

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că trebuie ca rata de colectare a TVA să crească obligatoriu, întrucât evaziunea fiscală din România ajunge la 10 din PIB-ul tării.

”România are o evaziune fiscală de 10% din PIB: adică bugetele Ministerului Educației, Sănătății și Agriculturii laolaltă, ca să înțelegem nivelul evaziunii fiscale din România în acest moment. 34% din TVA nu este colectat în România, a spus CE într-un raport, adică 6 miliarde de euro.

Liderul PSD a precizat că România trebuie să se focuseze pe atragerea fondurilor europene pentru a se moderniza vama și pentru implementarea proiectului „Radarului mărfurilor”, astfel încât evaziunea fiscală să fie eliminată.

Noi, în loc să ne gândim să atragem fondurile europene din exercițiul trecut, vorbim prea mult de PNRR, bani care vor veni peste 2 ani, în loc să modernizăm vama, să introducem scanere, radarul mărfurilor, facturare electronică în zonele de evaziune, ne gândim să tăiem din pensii și salarii. Este incorect! Guvernul trebuie să colecteze ce e al statului român.”, a spus Marcel Ciolacu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase