Marcel Ciolacu: SPITALUL regional de la CRAIOVA va deservi întreaga regiune de sud-vest a României şi va oferi servicii de înaltă COMPLEXITATE

Publicat: 21/03/2024, 18:11
Actualizat: 21/03/2024, 18:12

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că „spitalul regional de la Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României şi în spital se vor putea trata peste 800 de persoane pe zi”. Şeful Executivului a mai menționat că spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova vor fi un pas înainte pentru sistemul de sănătate românesc.

Marcel Ciolacu a participat, joi, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova – faza 1.

După 15 ani în care românii au tot aşteptat construirea spitalelor regionale, iată, în nicio lună, acest guvern reuşeşte să spele această ruşine naţională şi să dea drumul, în sfârşit, construcţiei spitalelor regionale. Pe 28 februarie, aici, în această sală, am semnat contractele pentru spitalele regionale de la Iaşi şi Cluj, iar astăzi semnăm contractul pentru cel de-al treilea spital regional de urgenţă, de la Craiova. Spitalul regional de la Craiova va deservi întreaga regiune de sud-vest a României şi va oferi servicii de asistenţă medicală de înaltă complexitate, utilizând tehnologii de ultimă generaţie pentru diagnostic şi tratament. Spitalul regional va putea trata peste 800 de persoane pe zi, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul i-a felicitat pe ministrul Sănătăţii şi pe preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Investiţiilor în Sănătate (ANDIS) pentru eforturile depuse în vederea accelerării investiţiilor în infrastructura medicală.

Cele trei spitale regionale, de la Iaşi, Cluj şi Craiova, vor însemna un pas înainte pentru sistemul de sănătate românesc. Practic, vorbim de o investiţie de peste 2 miliarde de euro. Iată, cum, după 30 de ani, acest Guvern începe să schimbe lucrurile şi în sistemul medical. Avem spitalele finanţate prin PNRR şi investiţii de miliarde de lei în renovarea şi deschiderea de noi şcoli, a declarat Ciolacu.

Premierul le-a transmis şi constructorilor care vor implementa proiectele să respecte termenele asumate prin contracte.

Sper ca şi constructorii să înţeleagă că aşteptarea românilor a ajuns la limita puterilor şi că este necesar ca termenele de execuţie să fie respectate întocmai, a explicat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a reiterat faptul că pentru el, ca premier, sănătatea rămâne un domeniu prioritar.

Am spus încă din prima zi a mandatului de premier că sănătatea este una dintre priorităţile mele şi am lucrat alături de echipa de miniştri pentru a debloca nu doar investiţiile în sănătate, dar şi, doar în acest an, peste 10.000 de posturi în sistemul de sănătate. Trebuie să schimbăm definitiv faţa spitalelor din România şi să asigurăm servicii medicale la cele mai înalte standarde, a mai declarat șeful Executivului.

Ministrul Sănătăţii, Alexandrul Rafila, a declarat că Primăria Craiovei a jucat un rol important în realizarea procedurilor necesare semnării contractului.

Realizarea proiectului tehnic al acestui spital a necesitat foarte multă muncă şi aprobări din partea Primăriei din Craiova. Şi, în mod evident, responsabilitatea pentru sănătatea comunităţii a făcut, bineînţeles, ca participarea să fie deplină şi să putem să devansăm termenul aşteptat pentru acest spital regional, a transmis Rafila.

El a explicat că România are, în prezent, o infrastructură spitalicească în dezvoltare rapidă, prin proiectele demarate din banii europeni, prin fonduri prevăzute în PNRR, cât şi din alocările de la buget.

Ne dorim ca aceste lucruri să fie finalizate şi pacienţii din România să aibă acces la servicii de sănătate. E vorba despre responsabilitate, profesionalism şi foarte multă muncă, lucrurile acestea cred că sunt definitorii pentru Guvernul României, a afirmat ministrul Sănătăţii.

În acelaşi context, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a transmis că încrederea cetăţenilor se capătă şi prin realizarea de investiţii.

Este un moment care închide o etapă şi deschide altă etapă. Practic, în această zi închidem etapa contractării, pe de-o parte, a spitalelor regionale, pentru finanţarea acestor trei spitale regionale, pe de altă parte a contractării execuţiei pe fiecare dintre cele trei spitale regionale. E foarte important momentul, pentru că, de fapt, este timpul pentru un nou angajament, acela că spitalele regionale să fie realizate în termenele asumate sau, dacă se poate, chiar şi mai repede, gradul de aşteptare este ridicat. Până la urmă încrederea cetăţenilor se realizează prin fapte, prin realizarea de investiţii, a menționat Câciu.

Ministrul PSD a amintit că şapte miliarde de euro sunt disponibile pentru investiţii în Sănătate, bani din PNRR, fonduri europene din Programul de Sănătate, precum şi fonduri dintr-un nou program care urmează să fi aprobat săptămânile viitoare, legat de infrastructura spitalicească la nivel de municipii, oraşe şi judeţe, în valoare de 2,6 miliarde de euro.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Ciolacu, VIZITĂ neașteptată la Spitalul Universitar. Care este MIZA, înainte de întâlnirea cu liderii Sanitas

Premierul Marcel Ciolacu a mers „în control” la Spitalul de Urgență din Deva: A devenit printre cele mai moderne unități medicale din vestul României

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?