Mesajul lui Tăriceanu pentru Antonescu: Sunt trist că am fost nevoit să asist la o execuție publică, PNL se află într-o situație dificilă VIDEO

Publicat: 28/05/2013, 15:49
Actualizat: 20/05/2015, 02:46

Fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că excluderile de ieri din partid i-au „lăsat un gust amar” și a „fost trist”, deoarece a fost „nevoit să asiste la o execuție publică”. Totodată, Tăriceanu susține că PNL se află într-o situația dificilă, iar Chiliman a fost scos țap ispășitor pentru a nu se vedea problema de fond din interiorul USL – raporturile PNL – PSD.

„Situația de ieri din PNL, vă spun sincer, mi-a lăsat un gust amar. Sunt trist că am fost nevoit să asist la o execuție publică a unuia dintre colegii mei, vechi membru al PNL și cred că PNL se găsește într-o situație dificilă care ar trebui analizată dintr-o altă perspectivă”, a spus liberalul.

El a adăugat că „pentru unii”, excluderile s-ar putea să pară „o formulă e a găsi un țap ispășitor pentru situația nu tocmai confortabilă în care este PNL”.

„Cred că problema este în altă parte. Problema trebuie căutată la ceea ce înseamnă relația în cadrul USL, raporturile cu colegii din PSD, perspectivele pe care le avem, ținând cont de faptul că PNL dorește să ajungă nu numai să propună lucruri, dar să aleagă un viitor președinte al României din partea PNL și sigur că acest proiect depinde într-o măsură extrem de mare de PSD”, a subliniat Tăriceanu.

Întrebat cum comentează afirmațiile lui Crin Antonescu care a spus că Tăriceanu poate rămâne în partid, chiar dacă este critic, cu condiția să nu intre în cortegiul lui Chiliman, Tăriceanu i-a transmis liderului PNL că „nu simte nevoia unor aprecieri” din partea sa.

„Știu și sigur ce trebuie să fac, nu am stat și nu o să stau niciodată după cineva, astfel încât îngrijorările poate să și le păstreze. Eu cred că îngrijorările lui ar trebui să fie mai degrabă despre soarta și viitorul PNL, pentru că cu toții ne dorim acest lucru, ca PNL să ajungă să fie singura sau cea mai importantă forță politică din zona de centru – dreapta și aici este încă mult de lucru”, a menționat liberalul.

Fostul lider PNL a preciat că „nu este deloc simplu” să fie gestionat parteneriatul cu PSD, deoarece, „pe termen lung”, aceste partide se află în competiție.

„PNL trebuie să aibă grijă să-și păstreze propria identitate în fața electoratului, să-și prezerve propria identitate în perspectiva alegerilor care urmează la anul în 2014, mă refer la europarlamentare și prezidențiale și ca atare trebuie să găsească soluțiile pentru a fi cât mai prezent cu soluții de factură liberală la problemele cu care România se confruntă. Aici cred că avem mult de lucru, trebuie să depunem un efort major și primul rol sigur că revine reprezentaților PNL în cadrul executivului”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”