Mica rebeliune a lui Mihai Sturzu, șeful tineretului din PSD, în partidul lui Ponta: „Avem corupți în primele eșaloane iar ce s-a întâmplat în diaspora e cea mai mare greșeală a Guvernului”

Mica rebeliune a lui Mihai Sturzu, șeful tineretului din PSD, în partidul lui Ponta: „Avem corupți în primele eșaloane iar ce s-a întâmplat în diaspora e cea mai mare greșeală a Guvernului
Publicat: 03/12/2014, 18:46
Actualizat: 18/01/2020, 02:58

Președintele Tineretului Social-Democrat (TSD), deputatul Mihai Sturzu, consideră că „cea mai mare greșeală” pe care guvernul PSD a făcut-o pe 16 noiembrie a fost „ceea ce s-a întâmplat la secțiile din diaspora”.

El anunță, într-un comunicat transmis miercuri, că va depune în Parlament, „în câteva zile”, o inițiativă legislativă conform căreia un partid ar putea fi înființat doar de trei persoane, inițiativă „susținută si de Monica Macovei”, dar și de candidatul Victor Ponta și de românii din afara partidelor.

„Stânga de azi, cea pe care mi-o doresc, înseamnă acces la politică, la procesul de decizie din stat. Înseamnă acces la vot: cea mai mare greșeală pe care guvernul nostru, al PSD, a făcut-o pe 16 noiembrie a fost ceea ce s-a întâmplat la secțiile din diaspora. Electoratul nu ne-a iertat pentru asta și a avut dreptate să nu ne ierte. Pentru mine, ca deputat, toate aceste lucruri înseamnă, în primul rând, legi.(…) Legea partidelor politice: există o inițiativă în afara parlamentului, conform căreia un partid ar putea fi înființat doar de trei persoane. În momentul de față, piața partidelor politice e blocată de numărul imens de membri necesari pentru înființarea unei noi formațiuni: 25.000. Știu că această inițiativă este susținută si de Monica Macovei, dar este o inițiativă pe care a acceptat-o si candidatul Victor Ponta si, cel mai important, e o inițiativă a românilor din afara partidelor, pe care, spuneam, trebuie să-i auzim. În câteva zile, voi depune în Parlament această inițiativă legislativă !”, anunță Sturzu.

Liderul TSD consideră că PSD ar trebui să susțină, în Parlament, legea votului prin corespondență sau a votului electronic.

„Din nou, nu e vorba de o inițiativă PSD, dar dacă PSD își poate spăla cu ceva obrazul, după 16 noiembrie, ar trebui să fie principalul promotor al unei asemenea inițiative. Și nu e vorba de imaginea PSD aici: s-a dovedit că România tânără e dispusă să stea în frig câte 10 ore, ca să voteze. Ce-ar fi să-i mijlocim, cum spuneam, accesul? Acestea sunt doar trei idei pe care le-am cules din jurul meu. Nu sunt proiecte de lege îngropate prin vreun sertar al comisiilor parlamentare, nu sunt inițiative de partid. Dar sunt trei probleme, mari, ale românilor. Ele reflectă o atitudine pe care stânga în care eu cred trebuie să o adopte”, susține Mihai Sturzu.

El mai arată că PSD, care tocmai a pierdut alegerile prezidențiale, a pierdut nu fiindcă adversarul a fost mai bun, „ci fiindcă la urne au apărut, de nicăieri, milioane de români care au nevoie de o schimbare”. „Ce i-a adus la urne? Eu cred că, în esență, i-a adus o dorință de schimbare a tuturor obiceiurilor politice din ultimii ani, o dorință de a fi reprezentați mai mult de politică decât au fost până acum, o dorință de a nu mai fi deranjați de scandalul politic omniprezent în ultimii 10-15-25 de ani”, consideră Sturzu.

Potrivit deputatului PSD, în această înfrângere există și o victorie, pentru că România tânără, educată, cu venituri peste medie, urbană e interesată de politică și e dispusă să meargă la urne.

Sturzu mai mărturisește, în scrisoarea difuzată miercuri, că a decontat în PSD toată dragostea pe care a primit-o de la publicul Hi-Q.

” Sunt Mihai Sturzu de la Tineretul Social-Democrat, fost Mihai Sturzu de la Hi-Q. (…) Pe undeva, am decontat, în PSD, toată dragostea pe care am primit-o de la publicul Hi-Q, în toți cei 18 ani cât am fost împreună în trupă. Dar nu-mi pare rău deloc. Cred că există o vreme pentru orice. (…) Cui și de ce spun toate aceste lucruri? Le spun colegilor de partid, dar le spun și alegătorilor. Și le mai spun asta și prietenilor mei, din lumea reală, cea în care politica este încă privită ca un lucru rău, ca o sursă de corupție și ca o povară pentru societate. (…) PSD-ul are o serie întreagă de probleme interne, începând cu prezența corupților în primele eșaloane, dar ele ne privesc în primul rând pe noi, membrii de partid. Să nu uităm, însă, de lucrurile asupra cărora societatea românească, și în primul rând România tânără, neînregimentată, are ceea ce se poate numi un consens. Construind pe acest consens vom fi și mai mult decât suntem”, conchide liderul TSD.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația