Mihai Chirica, demis și din conducerea PSD Iași. „Voi arăta forma abuzivă în care se manifestă unele decizii ale PSD”. UPDATE

Mihai Chirica, demis și din conducerea PSD Iași. „Voi arăta forma abuzivă în care se manifestă unele decizii ale PSD. UPDATE
Publicat: 02/04/2017, 12:47

„Vineri mi s-a adus la cunoștință că, pe 22 februarie, la Ședința Comitetului Executiv Național, pe lângă excluderea din funcția de vicepreședinte la nivel național și cea de președinte interimar al filialei județene mi s-a retras orice funcție politică din cadrul PSD, fără să mai puncteze, deci orice funcție politică. Asta înseamnă că – am aflat și eu, nu neapărat cu surprindere – că s-a mai luat o decizie față de ceea ce s-a vorbit și s-a spus acolo, ceea ce contravine și realității în primul rând și unor norme de bun simt. Era foarte simplu dacă această discuție ar fi fost în cadrul Comitetului Executiv, aș fi știut și eu cum să contraatac în condițiile în care Comitetul Executiv Național nu avea nicio motivație și nici legalitate să intervină în funcția de președinte executiv, de exemplu, care a fost o funcție câștigată în cadrul Conferinței Județene a Organziației Județene. Mai mult decât atât, nu aveau cum să propună o astfel de excludere în condițiile în care, prin statut, Comitetul Executiv Național, în afara retragerii din funcțiile de conducere la nivel național și de conducere a filialelor județene, mai poate lua o decizie, de excludere din partid și nu de retragere din funcții politice. Nu scrie nicăieri acest lucru”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Mihai Chirica, primarul Iașiului

Chirica a precizat că a discutat cu reprezentanții conducerii filialei ieșene a PSD, care „s-au grăbit” să țină cont de decizia de la București.

„Filiala ieșeană a luat act de un document transmis de la București, de care s-a grăbit să țină cont în condițiile în care era și pentru mine la prima citire. Vorbim despre o distanță în timp, de pe 22 februarie pe 31 martie, în care realitatea s-a schimbat, între ce s-a discutat acolo și ce s-a scris în cele din urmă”, a mai spus Chirica.

Fostul președinte interimar al filialei ieșene a declarat că nu s-a decis încă dacă va contesta decizia.

„Voi arăta forma abuzivă în care se manifestă unele decizii ale PSD, contrar statutului, democrației și a oricărui act de normalitate. Până la urmă eu nu sunt un vânător de funcții, în orice moment voi reuși să îmi găsesc o poziționare în partid, acolo unde cred că îmi este locul, dar nu în această manieră. Putem să discutăm într-o formă democratică și atât. Prin urmare cred că este greșit în totalitate și voi încerca să arăt cât mai clar acest lucru”, a mai spus Chirica, edilul considerând că s-a dus o luptă împotriva sa, de la nivel național.

„Nu uităm că există un secretar general adjunct acolo care face de râs și partidul și democrația în partid și toate celelalte lucruri în care s-a arătat a fi brusc paravanul domnului Dragnea în fața tuturor replicilor pe care tot mai des le primeșțte din partea membrilor de partid ai PSD și desigur încearcă să forțeze, încercând să atragă poate chiar demisia mea din PSD. Eu i-am înteles demersurile, dar dumnealui nu a înțeles faptul că timpul curge în favoarea mea, nicidecum în favoarea lui sau a dumnealor”, a explicat Mihai Chirica.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PSD Iași, Vlad Ciobanu, Comitetul Executiv Național poate lua decizia de a-l demite pe Chirica din funcția de președinte interimar, invocând articolul 143, paragraful 9 din Statutul PSD.

„Comitetul executiv național este for superior și poate hotârî, în situații excepționale, cu două treimi dintre voturile membrilor săi sancționarea chiar până la excluderea din partid a oricărui membru pentru încălcări grave ale statutului sau pentru prejudicii majore aduse partidului. Această decizie a fost întârită și la nivelul Comitetului Executiv Județean al PSD Iași, care a luat act de decizia Comitetului Executiv Național, dar a și votat pentru înlocuirea președintelui executiv Mihai Chirica cât și pentru nominalizarea domnului Victorel Lupu pentru funcția de președinte executiv interimar până la organizarea conferinței”, a declarat Ciobanu.

La votul pentru înlocuirea lui Chirica din funcție, din 114 membri, 110 au votat pentru. Au fost trei abțineri, iar Chirica s-a abținut de la vot.

În 22 februarie, vicepreședintele PSD, Mihai Chirica, președinte interimar al PSD Iași, a fost suspendat din toate funcțiile politice la ședința CExN al PSD, dar fără a se aplica sancțiunea excluderii din partid, el acuzând faptul că liderul partidului, Liviu Dragnea, a fost dezinformat cu privire la ieșirile sale publice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern