Mihai Răzvan Ungureanu: Alianța dreptei se încheagă cu dificultate din cauza orgoliilor

Mihai Răzvan Ungureanu: Alianța dreptei se încheagă cu dificultate din cauza orgoliilor
Publicat: 15/09/2012, 18:30
Actualizat: 27/09/2018, 20:50

Președintele Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, susține că alianța de centru-dreapta se realizează cu dificultate din cauza orgoliilor și este cazul ca acestea să fie mai moderate pentru atingerea scopului final.

El a afirmat, sâmbătă, la Constanța, că nu au existat deocamdată negocieri în interiorul acestei alianței legate de proporționalitatea reprezentării în colegii și nici compoziția nominală a listei, acestea fiind chestiuni care vor fi discutate în perioada următoare.

Întrebat dacă nu cumva alianța de centru-dreapta a pierdut startul față de USL, care a trecut deja la negocierea colegiilor, Mihai Răzvan Ungureanu, a recunoscut că există un contratimp politic care trebuie acoperit și că închegarea alianței s-a făcut cu dificultate.

„Nu aș spune că pierdem startul, dar e un contratimp politic pe care trebuie să-l acoperim. USL funcționa oricum dinainte, USL nu avea o problemă de timp cu atât mai mult cu cât calendarul politic al ultimelor trei luni a fost determinat de acțiunile USL-ului. În ceea ce privește alianța dreptei, ea se încheagă cu dificultate și am spus acest lucru, se încheagă cu dificultate pe seama orgoliilor care nu sunt întotdeauna adecvate scopului final, al tuturor. Sunt un om care consideră că pe seama unui declic strategic vanitățile personale și orgoliile de circumstanță ar trebui să fie mult moderate”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Când a fost întrebat despre ale cui orgolii este vorba, liderul Forței Civice a precizat: „În general vorbesc, lista e prea lungă”.

Totuși, el a explicat că această alianță trebuie să își propună să câștige puterea, iar pentru acest lucru are nevoie de cel puțin 35 la sută din voturile alegătorilor.

„În situația în care facem parte dintr-o alianță, alianța trebuie să câștige puterea. Asta înseamnă că există cel puțin ținta celor 35 de procente locuri în Parlament, și credem că pe seama unei campanii serioase și fără odihnă se poate merge și dincolo de acest procent. Nu sunt un optimist, sunt un realist în situația aceasta. Aceasta este așteptarea minimă pe care o avem în acest moment la nivelul alianței”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a mai afirmat că deși USL este creditat conform unor sondaje de opinie la nivelul de 50 la sută, totuși sunt șanse mari ca acest fapt să se schimbe pe fondul modului în care Uniunea Social-Liberală a guvernat în aceste trei luni, urmând o perioadă cu scumpiri de toate felurile, întreaga situație urmând să cântărească destul de greu până pe data de 9 decembrie.

Mihai Răzvan Ungureanu a participat sâmbătă la inaugurarea sediului Forța Civică din Constanța.

Președintele PDL, Vasile Blaga, i-a atenționat, sâmbătă, pe partenerii din alianța de dreapta, că „în politică nu se fac cadouri”, arătând că raportul în interior acestei construcții va fi dat de „zestrea” fiecărei formațiuni”, adică de voturile primite.

„Raportul în interiorul construcției va fi dat de zestrea pe care o are fiecare formațiune. Cu tot respectul pentru toți, în politică nu se fac cadouri. Singura zestre în politică e votul”, a precizat Blaga, la școala tinerilor democrat-liberali, la Eforie-Nord.

Mai mult, Blaga a arătat că deși are „tot respectul” pentru liderii altor formațiuni, cum sunt Mihai Răzvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu și Adrian Papahagi, știe că doar PDL are „structuri teritoriale capabile să se lupte cu USL”.

„Cu tot respectul pentru domnul Pavelescu, cu tot respectul pentru domnul Ungureanu, cu tot respectul pentru domnul Papahagi, vreau să spun că structuri teritoriale capabile să se lupte cu USL are, în acest moment, doar PDL”, a precizat Blaga.

El a vorbit și despre conducerea colegială a alianței, arătând că raportul de forțe în interiorul construcției este dat de „analizele sociologice”.

Potrivit lui Blaga, campania electorală a acestei alianțe va trebui coordonată de un om care nu va fi șeful niciuneia dintre formațiunile componente.

Președintele PDL, Vasile Blaga, liderul partidului Forța Civică, Aurelian Pavelescu, și președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, vor semna, duminică, la sediul central al PDL, Protocolul Alianței partidelor de dreapta.

Dupa acest eveniment, cei trei lideri se vor deplasa la Biroul Electoral Central, însoțiti de membri din conducerea celor trei partide, pentru a înregistra Alianța.

La ora 13.30 va avea loc, la sediul central al PDL, o conferință de presă susținuta de Monica Macovei, vicepreședinte al partidului, care va prezenta Codul Etic al Alianței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului