Ministrul Justiției a venit la ședința PSD. Ponta: Vrem o țară în care să fie înregistrați doar cei care comit fapte penale, să nu mai dea Băsescu stenogramele în presă

Ministrul Justiției a venit la ședința PSD. Ponta: Vrem o țară în care să fie înregistrați doar cei care comit fapte penale, să nu mai dea Băsescu stenogramele în presă
Publicat: 03/02/2014, 12:04
Actualizat: 30/03/2019, 19:26

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a venit astăzi la ședința conducerii PSD, premierul Ponta cerându-i să spună dacă sunt „necesare lămuriri în ceea ce privește Codul de procedură penală”. Victor Ponta a precizat că PSD își dorește o țară în care să fie înregistrați doar cei care „comit fapte penale”, să nu mai apară „stenogramele în presă”.

„Vreau să-l rog pe ministrul Justiției și pe reprezentanții noștri în Comisiile juridice de la Senat și Cameră să ne uităm dacă este necesar și cum să aducem lămuriri în ceea ce privește Codul de procedură penală, însă eu vreau ca toată lumea să fie foarte lămurită. Domnul Băsescu și sistemul lui vor coduri în care să fim toți înregistrați, să ne dea stenogramele la presă și după aceea să ne scuzăm noi că nu suntem vinovați. Noi vrem o țară în care să nu fie înregistrați decât cei care comit fapte penale, nu și ceilalți. Aceasta este diferența de fapt fundamentală între un regim securist al lui Băsescu și un regim european democratic pe care noi îl promovăm”, le-a spus Ponta colegilor de partid la începutul ședinței conducerii PSD.

Liderul social-democraților le-a cerut senatorilor săi să aprobe mâine modificarea articolului 276 din Codul Penal, despre care a spus că poate da loc la abuzuri împotriva mass-mediei.

În războiul declanșat între Palatul Victoria și Palatul Cotroceni pentru identificarea victimelor accidentului aviatic din Cluj, președintele PSD a susținut că el îl sprijină pe Raed Arafat, în timp ce președintele Băsescu pe șeful STS, Remus Opriș.

„Decizia de înființare a Departamentului pentru situații de urgență în cadrul MAI, noi l-am susținut pe domnul Arafat și credem că este cel mai potrivit în acest moment. Președintele îl susține pe domnul Opriș, cred că oamenii vor decide foarte clar în cine au mai mare încredere, în domnul Arafat sau în domnul Opriș și fiecare rămâne cu cel în care are încredere”, a fost mesajul transmis de Ponta.